Titaanit palaa pohjoisesta tyhjin käsin — ” Tästä on pitkä matka siihen, että pelit alkavat kääntyä voitoiksi”

Titaanien viikonloppu Pohjois-Pohjanmaalla ei tuottanut pistelaariin lisäystä. Kotkalaiset menettivät lauantaina Raahessa katkerasti kolmen maalin johtonsa, ja sunnuntaina oululainen Laser HT löi lisää suolaa haavoihin voittamalla kotijäällään 4—2 (1—1, 2—0, 1—1).

Ville Rajala vei isännät johtoon 1—0, mutta Titaanien Panu Laitinen tasoitti miltei välittömästi. Toiseen erään Titaanit sai huonon lähdön, kun isännät karkasivat seitsemässä minuutissa Sami Holapan ja Harri Pälveen osumilla 3—1-johtoon. Pälve ratkaisi ottelun lopullisesti iltapuhteen toisella maalillaan ajassa 45.37.

Titaanien kunniaksi on sanottava, että joukkue jaksoi yrittää loppuun asti. Petja Summasen kavennusosuma 4—2 tuli kuitenkin uskottavan loppukirin kannalta liian myöhään.

Askel eteenpäin, mutta...

Uusi päävalmentaja Marko Oksanen saattoi vain toistaa aiempaa sanomaa.

— Jos oli Raahessa puoli tuntia hyvää peliä, niin nyt oli kaksi erää. Se on askel eteenpäin, mutta on tästä vielä pitkä matka siihen, että pelit alkavat kääntyä voitoiksi, Oksanen sanoi.

— Kun tulin tähän mukaan taisin sanoa, että tuloksia voi alkaa tulla tulla yhden, kahden tai neljän viikon kuluttua. Se nyt on ainakin käynyt selväksi, että yhdessä viikossa käännettä ei ole tullut.

Harjoittelu on ainoa vaihtoehto

Titaanit jatkaa sarjan hännillä vain yksi piste plakkarissa. Kotkalaisten alapuolella sarjataulukossa on vain heittopussiksi povattu uusikaarlepyyläinen Muik Hockey.

Oksanen voi nyt harjoittaa joukkojaan vajaan viikon ajan ennen seuraavaa ottelua, vieraissa kaarinalaista HCIK:ta vastaan.

— Käänne tulee harjoittelun kautta, jos on tullakseen. Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, valmentaja sanoi.

Titaaneilla on ongelmia molemmissa päissä kenttää. Kokeneemmat pelimiehet eivät saa hyökkäyspäässä kiekkoja maaliin, ja nuorille puolustajille tulee kokemuksen puuttuessa virheitä.

— Junnusarjoissa voi pelata vielä vähän puolihuolimattomasti, mutta aikuisten peleissä ei voi. Maalinteon pitää tässä joukkueessa kuitenkin olla kokeneempien harteilla, ja sen parantamiseksi täytyy löytää keinoja, Oksanen sanoi.