KTP sai pelin kulkemaan toisella jaksolla — Anton Eerola mukana kaikissa kolmessa osumassa

Antti Kaarto

Matias Lindfors ja Kasperi Liikonen juonivat palloa kohti MP:n maalia.
Matias Lindfors ja Kasperi Liikonen juonivat palloa kohti MP:n maalia.

KTP paransi otteitaan toisella puoliajalla ja voitti harjoitusottelussa Kakkosen Mikkelin Palloilijat 3—0 (0—0).

Avausjaksolla KTP:llä oli vaikeuksia saada hyökkäyspeliä käyntiin. MP tukki syöttölinjat ja KTP joutui kierrättämään palloa paljon puolustuslinjassa.

Paras maalintekotilaisuus tuli Kalle Multaselle, jonka puskun MP-puolustus sai kuitenkin siivottua maaliviivalta muille maille.

Toisessakaan päädyssä ei kovin monta tilannetta nähty. Entinen KTP-pelaaja Lucas Dos Santos pääsi laukomaan pallon kohti alanurkkaa, mutta maalivahti Jiri Koski koppasi kuulan.

Toisella puoliajalla pelin painopiste oli selvästi KTP:n hyökkäyspäässä. 52. minuutilla sisään tullut Anton Eerola oli mukana KTP:n kaikissa maaleissa.

Eerola pääsi laukomaan heti kentälle tultuaan. MP-maalivahti Sammy Ndjock torjui eteensä ja Multanen pani pallon tyhjiin.

Toisessa maalissa Eerola syötti pallon Multaselle, joka siirsi sen keskelle Kasperi Liikoselle. Ndjock torjui Liikosen ensimmäisen vedon, muttei enää toista. Edellisestä maalista oli ehtinyt kulua vain minuutti.

Loppulukemat viimeisteli Eerola itse tarkalla sijoituksella. Hän sai hyvän syötön Matias Paavolalta, joka rynnisti päätyrajalle ja löysi Eerolan takaviistosta.

— Ensimmäisellä jaksolla MP pysyi tempossamme mukana, sitten peli selvästi muuttui (toisella puoliajalla). Ajattelu meni avausjaksolla jumiin, pelaajat eivät keksineet, mihin pitäisi pelata, missä on tilaa. Pallo seisoi. Kävimme tilannetta kopissa läpi, ja aika hyvin se alkoi toimia, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter sanoi.

Ei vakavia vammoja, ellei Mäkijärvelle käynyt huonosti

KTP:n pelaajistossa on pieniä loukkaantumisia, mutta kenenkään sarja-avaus ei ole uhattuna. Esimerkiksi Tuukka Kurki oli sivussa varotoimenpiteenä. Hän on käynyt käsioperaatiossa, ja olisi Arbeiterin mukaan pystynyt jo pelaamaan, jos olisi ollut pakko.

Hongasta tullut, loukkaantumisestaan toipunut Antti Mäkijärvi pelasi ensimmäisen ottelunsa KTP:ssä. Laitapelaaja ei vielä saanut itsestään kaikkea irti, ja esitys oli näkymätön.

— Hän oli vielä kuin auto, jonka moottori yskii. Laatu on olemassa, ja tulee kyllä esiin, Arbeiter sanoi.

Mäkijärvi joutui tosin jättämään kentän 52. minuutilla loukkaantumisen vuoksi. Kolhun vakavuus ei ollut heti pelin jälkeen selvillä.

Seuran sihteerin Jukka Vilkin mukaan joukkueeseen ei olla hankkimassa enää uusia pelaajia.

KTP jatkaa harjoitusotteluita ensi viikonloppuna Myllykoskella. Lauantaina KTP kohtaa Saviniemen stadionilla Sudet, ottelu alkaa kello 13. Kouvola Cup -nimisen harjoitusturnauksen sunnuntain ottelussaan KTP saa vastaansa liigajoukkue HIFK:n.

KTP:n kokoonpano:

KTP—MP 3—0 (0—0)

Kalle Multanen 1—0, Kasperi Liikonen 2—0, Anton Eerola 3—0.

KTP: Jiri Koski (67. Pyry Piirainen), Tuomas Ollila, Paavo Voutilainen, Sebastian Dolivo, Juuso Laitinen, Matias Lindfors (65. Matias Paavola), Saku Leppänen (65. Manel), Ralph Kottoy, Antti Mäkijärvi (52. Anton Eerola), Kasperi Liikonen (58. Jimi Lassila), Kalle Multanen (64. Niklas Leinonen).