Joni Jokila kaivoi luistimet esiin ja tulee Titaanien avuksi — "Juuri hänenlaistaan soturia me tarvitsemme"

Raimo Eerola

Joni Jokila
Joni Jokila

Titaanit yrittää käyttää kaikki keinot jääkiekon suomisarjapaikan uudistamiseksi. Nyt seura on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen kokeneen laitahyökkääjän Joni Jokilan kanssa.

30-vuotias Jokila on kotkalaiselle kiekkokansalle hyvin tuttu mies. Hän pelasi Titaaneissa kahdeksan kauden aikana 220 ottelua, kunnes lopetti keväällä 2017. Tämän kevään pestistä tulee sähäkkä, sillä jäljellä on enää kolme karsintasarjan ottelua.

Ne pelataan kahdeksan päivän sisään 23.—30. maaliskuuta.

”Todellinen soturi”

Titaanien päävalmentajan Mika Iltolan mukaan pulassa oleva joukkue saa Jokilasta riveihinsä ”todellisen soturin”.

— Olen tuntenut Jonin A-nuorista asti, joten tiedän tasan tarkkaan minkälainen kaveri nyt liittyy joukkueeseen, Iltola toteaa seuran tiedotteessa.

— Hän on taistelija, joka pelaa jokaisen tilanteen loppuun asti ja antaa joukkueelle kaikkensa. Juuri hänenlaistaan soturia me edessä oleviin peleihin tarvitsemmekin.

Jokila palasi Titaanien harjoituksiin viikko sitten. Iltolan luottamusta tuttuun tulokkaaseen kuvastaa se, että Jokila saa saman tien varakapteenin A-kirjaimen pelipaitaansa.

Karsinta alkaa lauantaina

Jokila oli toistaiseksi viimeisimpinä pelikausinaan parinkymmenen tehopisteen mies. Suomisarjakaudella 2016—17 hän oli Titaanien neljänneksi paras maalintekijä 11 osumallaan.

Nyt tehoille olisi tarvetta, sillä edessä on katkera taistelu sarjapaikasta. Titaanien lisäksi neljän joukkueen karsintasarjassa pelaavat uusikaarlepyyläinen Muik Hockey, joensuulainen Karjalan Kopla ja Lapuan Virkiä. Vain sarjan voittaja saa paikan ensi kauden Suomi-sarjasta.

Karsintasarjan ohjelma:

La 23.3. Muik Hockey—Virkiä, Karjalan Kopla—Titaanit.
Su 24.3. Titaanit—Muik Hockey.
La 30.3. Muik Hockey—Karjalan Kopla, Titaanit—Virkiä.
Su 31.3. Virkiä—Karjalan Kopla.