Tuomariratkaisut kuumensivat tunnelmaa Karhulassa – KaVe voitti, mutta vasta viidennessä erässä, eikä pudotuspelipaikka varmistunut

Linda Varoma

Hassib Rezai nosti Kuortaneen syötön ilmoille. Mikael Korhola, Matti Palonen ja Henri Piipari seurasivat.
Hassib Rezai nosti Kuortaneen syötön ilmoille. Mikael Korhola, Matti Palonen ja Henri Piipari seurasivat.

Se, pelaako Karhulan Veikot lentopallon 1-sarjan pudotuspeleissä, ratkeaa vasta ensi viikolla. KaVella oli sunnuntaina mahdollisuus varmistaa paikka puolivälieriin, mutta Kuortaneen urheiluopiston joukkue haki Karhulasta kaksi erävoittoa.

KaVe voitti 3–2 (21–25, 25–23, 28–26, 23–25, 15–12), mutta viisieräisen ottelun voitosta saa kolmen pisteen pääpotin sijasta vain kaksi pinnaa.

KaVe on viimeisellä puolivälieräpaikalla kahdeksantena. Se päättää runkosarjan ensi lauantaina kuudentena olevan East Volleyn vieraana.

KaVen takana kolmen pisteen päässä on Rantaperkiön Isku, joka kohtaa ensi sunnuntaina sarjanelosen Nurmon Jymyn. Jos KaVe häviää oman ottelunsa ja Isku ottaa kolmen pisteen voiton Nurmosta, Isku nousee puolivälieriin, koska sillä olisi KaVea enemmän voitettuja otteluita (9–8).

Kuvio on niin kiharainen, ettei KaVen päävalmentaja Esa Piipari lähtenyt vielä spekulaatiopulkan kyytiin.

– Yksi peli on vielä jäljellä, parempi jättää spekulaatiot. Tietenkin yritämme välttää putoamissarjan siksikin, että joutuisimme matkustamaan Rovaniemelle, Piipari sanoi.

1-sarjan kolme viimeistä (sijat 9.–11.) pelaavat keskinäisen putoamissarjan, jonka häviäjä joutuu karsimaan paikastaan 2-sarjan joukkueiden kanssa.

"Vanhakin lämpeni"

Kolmen pisteen voitto Kuortaneen maajoukkuenuorista ei ollut kaukana.

Kiehuvan kuumassa neljännessä erässä KaVe oli pitkään 3–5 pisteen takamatkalla. Tunnelma lämpeni, kun KaVen passarille Joona Väänäselle tuomittiin käsittelyvirhe, jota kotijoukkue ei niellyt.

Virheen jälkeen erä oli 16–21. Piipari ja kokenut Matti Palonen rauhoittelivat joukkuetta aikalisällä, mutta sen jälkeen meteli nousi jälleen sekä kentällä että katsomossa. Päätuomari Ari Heikkinen tuomitsi kaksi kertaa KaVea vastaan, mutta perui molemmat tuomiot keskusteltuaan muiden tuomarien kanssa.

Myös Kuortaneen pelaajat innostuivat mussuttamaan, ja heidän pelinsä meni sekaisin. KaVe nousi hienosti tasoihin ja peli oli 23–23, mutta Kuortane hoiti tärkeimmät pallot.

– Välillä vanhakin lämpeni. Tuomariasiat vähän kuumensivat, mutta ihan tasapuolisesti tänään tuomittiin. Hienoa, että pelissä oli sykettä yleisöä myöten, Piipari sanoi.

Kauden parasta KaVea?

Avauserän puolivälissä KaVe jäi pahasti jälkeen ja kiriaika loppui kesken. Toinen erä oli huomattavasti parempi.

– Torjuntamme oli ensimmäisessä erässä vastustajan pistesampo. Saimme sitä korjattua, ja esimerkiksi päätöserässä tuli kolme pistettä torjunnoilla. Se on hyvä määrä, Piipari sanoi.

Piiparin mukaan peli edusti kauden parasta KaVea. Myös kaikki parhaat pelaajat olivat saatavilla.

– Yritämme saada saman kokoonpanon päätöspeliin, ja ehkä vielä lisääkin miehiä laidoille. Joona (Väänänen) ei välttämättä pääse mukaan.

KaVen vakiopassari Matti Palonen oli uudessa roolissa Väänäsen hoitaessa pelinrakentelun.

– Palonen oli keskitorjunana hyvä. Hän lukee vastustajan passaria ja hyökkäyksiä todella hyvin, Piipari kehui.

Aleksander Rastamo takoi 21 pistettä ja Mikael Korhola 16.