Crackers palasi naisten salibandysarjoihin – ”Keräilyerä, muttei mikään sählykerho”

Antti Kaarto

Crackersin maanantaiharjoituksissa olivat mukana Vilma Henriksson (takarivissä vasemmalla), Olivia Antinniemi, Jasmina Kokkonen, Suvi Luoto, Satu Kärkkäinen, Janessa Aulen (eturivissä vasemmalla), Taru Kuitunen, Zaida Öhman ja Ada Väisänen.
Crackersin maanantaiharjoituksissa olivat mukana Vilma Henriksson (takarivissä vasemmalla), Olivia Antinniemi, Jasmina Kokkonen, Suvi Luoto, Satu Kärkkäinen, Janessa Aulen (eturivissä vasemmalla), Taru Kuitunen, Zaida Öhman ja Ada Väisänen.

Kotkalaisen naissalibandyn välivuodet Salibandyliiton kilpasarjoissa jäivät yhteen. Keväällä 2016 naisten liigasta pudonneen Crackersin ”raunioille” on kasattu joukkue naisten 2. divisioonaan.

Uuden tulemisen käynnistivät Jasmina Kokkonen ja Ada Väisänen, jotka kuuluivat siihen ydinryhmään, joka eteni junnusarjoista naisten liigaan asti.

— Halusimme pelata. Jassu ei pelannut viime kaudella missään, minä pelasin (liigaa) Porvoossa ja (divaria) Lahdessa, mutta enää minulla ei ole mahdollista matkustella muualle pelaamaan, Väisänen kertoo.

— Olemme kyselleet entisiä pelaajia mukaan. Hyvän jengin saaminen olisi aika lähellä. Osa Kotkassa asuvista pelaa harrastesarjaa työ- tai perhesyistä. Muualle muuttaneista jotkut pelaavat jossain, jotkut eivät missään, Väisänen kertoo.

— Painostus jatkuu koko ajan. Olen säästänyt muutamien pelaajien vanhoja pelinumeroita siltä varalta, että he tulevat mukaan.

Viimeisen liigakauden kokoonpanosta kakkosdivaria pelaa myös Olivia Antinniemi.

Liigakolmikon lisäksi nykyjoukkueessa on entisiä Crackersin junioripelaajia. Osan pelivuosista on jo tovin aikaa, osa tuli mukaan toimintansa toissa kaudella lopettaneesta B-tyttöjoukkueesta.

Varsinaista valmentajaa joukkueella ei ole. Avausturnauksessa joukkuetta peluutti Taru Kuitunen. Crackersin toiminnanjohtaja Timi Laine auttelee eräänlaisena mentorina.

— Pääasiassa menemme joukkueen omalla tietotaidolla. Pitää antaa liigapelaajille hatunnosto, he ovat tehneet ison työn pelipaikkojen miettimisessä ja kentällisten suunnittelussa, sanoo joukkueen pelaaja Suvi Luoto.

Toivottavasti on kivaa. Kakkosen tasosta ei ole mitään hajua. – Ada Väisänen

Luoto on joukkueen ainoa, jolla ei ole lajitaustaa lainkaan. Hän on vetänyt fysiikkatreenejä Crackersin junioreille, ja lähti pelaajaksikin kun kysyttiin.

— Tulin ja aloitin 37-vuotiaana. Ehdin olla kolmessa harjoituksessa ennen ensimmäistä sarjaturnausta. En tiennyt kaikkia sääntöjä, ja otin varmasti turnauksen korkeimman mailan. Yleisö oikein kohahti, Luoto naurahtaa.

— Joukkue on vähän tällainen keräilyerä, mutta ei tämä mikään sählykerho ole. Kakkosdivari ei ole ihan höntsää.

Ovet avoinna aloittelijoillekin

Ovet ovat auki aloittelijoillekin. Etenkin treeneihin kaivattaisiin lisää jalkoja.

Sarja-avauksessa Crackers hävisi LASB:lle 1—7 ja Top Teamille 0—4.

— Se oli sellainen katselmus, sekoittelimme paljon kenttiä. Näyttää siltä, että meillä on mahdollisuudet ihan hyvään peliin. Tulokset eivät masenna, Luoto vakuuttaa.

Ada Väisäsen seurasiirto ei ehtinyt valmiiksi avausturnaukseen. Pelit jatkuvat reilun viikon päästä Pyroll-areenalla.

— Toivottavasti on kivaa. Kakkosen tasosta ei ole mitään hajua, mutta ainakin sarjapaikka on varma, Väisänen sanoo.

Kakkonen on Kaakkois-Suomessa naisten alin kilpataso.

FAKTA: Crackersin uusi tuleminen

Crackers nousi naisten salibandyliigaan kaudeksi 2015—16, kun Kajaanin Papas luopui liigapaikasta

Joukkue jäi liigassa viimeiseksi ja putosi 1. divisioonaan

Crackers ei ottanut 1. divisioonan sarjapaikkaa vastaan. Moni joukkueen pelaajista oli pitänyt liiganousun vuoksi välivuoden opinnoistaan eikä halunnut pitää enää toista.

Tänä syksynä joukkue lähti uudestaan sarjaan, nyt 2. divisioonaan

Pelaajat: Olivia Antinniemi, Janessa Aulen, Aurora Heiskanen, Vilma Henriksson, Kaisa Hyyrynen, Taru Kuitunen, Jasmina Kokkonen, Satu Kärkkäinen, Riina Lahtinen, Suvi Luoto, Jenny Pakarinen, Mira Ruusunen, Senja Siimes, Ada Väisänen, Zaida Öhman

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.