Peetu Paavilainen ajoi voittoon ja kolmanneksi Espanjassa — Kotkalainen jahtaa avauskaudellaan Superstock 600:n EM-hopeaa

FIM CEV Repsol

Peetu Paavilainen on Superstock 600 -luokan EM-sarjassa kolmantena ennen viimeistä kisaviikonloppua.
Peetu Paavilainen on Superstock 600 -luokan EM-sarjassa kolmantena ennen viimeistä kisaviikonloppua.

Peetu Paavilainen ajoi voittoon ja kolmanneksi ratamoottoripyöräilyn Superstock 600-luokan EM-osakilpailussa Espanjan Albaceten radalla.

Kotkalaisen harjoituspäivät eivät menneet parhaalla mahdollisella tavalla, kun säätöjä ei saatu toisena harjoituspäivänä halutuiksi. Lauantain aika-ajoissa säädöt olivat jo hieman paremmat, mutta aika-ajojen toisessa osiossa iskivät jarruongelmat.

Paavilainen sai ajettua vain kolme aika-ajokierrosta ja lähti sunnuntain kilpailulähtöihin neljännestä ruudusta.

Ensimmäisessä kilpailustartissa Paavilainen, 17, piti paikkansa lähdön jälkeen ja oli maalissa kolmas.

Toinen kilpailulähtö otettiin uusiksi neljän kierroksen jälkeen ja uusintalähdössä Paavilainen otti nappistartin. Hän johti kilpailua pitkään, mutta neljä kierrosta ennen loppua ensimmäisen kilpailun voittanut Espanjan Joan Diaz tuli Paavilaisen ohi.

Paavilaisen onneksi Diazin tekniikka petti viimeisellä kierroksella ja näin Paavilainen kurvasi kauden toiseen EM-osakilpailuvoittoonsa.

— Viikonloppu lähti hyvin käyntiin, mutta toisena harjoituspäivänä ei päästy yhtään eteenpäin. Ensimmäisessä aika-ajossa saatiin pyörä toimimaan ja ajo parantui huomattavasti. Toisessa osiossa oli sitten ongelmia jarrujen kanssa. Kilpailulähdöissä oli tiukkaa vääntöä ja olen erittäin tyytyväinen viikonloppuun, kun siirryttiin vaikeuksista voittoon, Paavilainen kertoi tiedotteessa.

EM-superstockin kuljettajamäärä on tällä kaudella hieman aiempaa pienempi. Mukana on yhdeksän kuljettajaa, viime vuonna heitä oli 14.

Sunnuntain ensimmäisessä kisalähdössä viivalla oli kuusi kuljettajaa, Paavilaisen voittamassa toisessa kilpailussa vain neljä.

Redding-Pinamoto Racing Services -tallia edustava Paavilainen ajaa luokassa ensimmäistä kauttaan. Hän matkaa kauden päättävään Valencian kilpailuun EM-pisteiden kolmossijalla. Hän on vain viisi pistettä hopeasijalta päätösviikonloppuun lähtevän Diazin perässä.

Euroopan mestaruuden taitaa viedä italialainen Alessandro Zetti, joka on Diazia 23 pistettä edellä.