"Nihkeää meinasi olla" – HP katkaisi välieräsarjan voitolla, pukukopissa oli ennen peliä iloa, jännitystä tai kauhua

Juha Leskinen nousi välieräsarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ykköspesiksen loppuottelun vastustaja on joko Oulun Lippo tai kuopiolainen Puijo Pesis.

Kimmo Seppälä

Alajärven etenijä paloi kotipesään, kun Matias Hangasmaa ehti saada polttoheiton räpyläänsä.
Alajärven etenijä paloi kotipesään, kun Matias Hangasmaa ehti saada polttoheiton räpyläänsä.

Haminan Palloilijat eteni Ykköspesiksen loppuotteluun. Alajärven Ankkurit kaatui lauantaina Vallikentällä kolmannen kerran peräkkäin, nyt niukasti 1–0 (2–1, 2–2). Ottelusarja päättyi suoraan 3–0.

Loppuottelusarjassa panoksena on ainoa jaossa oleva paikka ensi kauden Superpesiksessä, josta ei kauden päätteeksi putoa kukaan. Finaalisarja alkaa ensi lauantaina.

HP kohtaa loppuottelussa joko Oulun Lipon tai kuopiolaisen Puijo Pesiksen. Lippo kavensi sarjan eilen kotikentällään (1–2). Sunnuntaina jatketaan Kuopiossa.

– Molemmat on voitettava. Tietysti Kuopiota vastaan päästäisiin heti Vallikentälle, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko sanoi.

– Nyt ollaan joka tapauksessa hyvällä mielellä. Saadaan levätä muutama päivä, ja ollaan virkeitä ensi viikonvaihteessa, ottelun tähti Juha leskinen sanoi.

"Klassisen nihkeää"

Pudotuspelisarjan katkaiseminen on tunnetusti vaikeaa. Sen tietää myös sopivasti ratkaisupeleihin huippuvireen löytänyt Leskinenkin.

– Tämä oli klassinen katkaisupeli. Nihkeää meinasi olla, Leskinen totesi.

Ratkaisevan pelin jännitys oli aistittavissa katsomoon asti. Häviö olisi tuonut HP:lle melkoisia mutkia matkaan.

– Jätkillä oli kopissa tosi kova täpinä päällä. En tiedä oliko se iloa, jännitystä vai kauhua. Peli olikin tosi nihkeä, mutta voitto oli tärkeintä, eikä onneksi tarvinnut lähteä illalla ajamaan Alajärvelle, Kaikko tuumasi.

Yhtä tärkeää voiton kannalta kuin Leskisen onnistumiset oli alusta loppuun hyvin pitänyt ulkopeli. Kantti kesti koko loppuun asti.

– Pidettiin Alajärvi pienissä lukemissa koko ajan. Heidän tilanteiden lukumäärä väheni peli peliltä.

Leskinen ratkaisi pelin ja sarjan

Leskinen ratkaisi toisen jakson kolmannessa sisävuorossa. Siihen asti kotiuttajajokeri oli yrittänyt läpäistä turhaan Alajärven etukenttää. Ratkaiseviin lyönteihin tila löytyi takakentältä.

– Tässä roolissa ei kannata muistella sen paremmin epäonnistuneita kuin onnistuneitakaan suorituksia, vaan oppia ja keskittyä tulevaan, Leskinen sanoi.

Täksi kaudeksi HP:n kokoonpanoon palannut Leskinen nousi välieräsarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Leskinen löi kahdessa jälkimmäisessä ottelussa yhteensä kahdeksan juoksua.

– Minun mielestäni sarja kääntyi, kun Leskinen onnistui toisessa ottelussa, kun Alajärvi johti jaksoa 4–3 kahden palon tilanteessa, HP:n pelinjohtaja Kaikko sanoi.

– Kaikki pelit olisivat voineet kääntyä kummin päin tahansa, mutta me olimme kovia ratkaisutilanteissa, Leskinen näki.

Alajärven leirissä ei muristu

Alajärven kaksi juoksua lyönyt jokeri Martti Viitasalo oli samaa mieltä.

– Tiukka peli ja sarja. Molemmilla oli mahdollisuudet. Emme olleet niin selvästi huonompia kuin numerot näyttävät (0–3), Viitasalo sanoi.

HP:n vahva ykköskärki ei ollut eilen varsinkaan avausjaksolla parhaimmillaan. Joona Mäkelä (4/8), Henri Heikkilä (4/6) ja Roni Wahl (3/6) jäivät tavanomaisesta tasostaan.

– Ykköskeulalla oli tänään nihkeämpi peli. Lyötiin ensimmäinen jakso tyhmästi käsiin koko ajan. Onneksi saimme rakennettua tarvittavat paikat muuta reittiä, Kaikko sanoi.

Kun ykköskeula yski, junailivat Nino Muuruvirta, Tuisku Tuovinen ja Lauri Aitala ensimmäisen jakson voittoon vaaditut tilanteet. Leskinen onnistui kerran ja Erik Lahti löi kolmospuolelta läpi.

Alajärvi saattoi poistua pitkälle kotimatkalle kauden saldoon tyytyväisenä, vaikka tappio harmittikin.

– Nuoren joukkueen kehitykselle tämä oli järkyttävän kova sarja. Toisaalta oltiin lähellä, mutta toisaalta näissä peleissä on ihan hirveä ero, häviätkö tai voitatko jakson yhdellä juoksulla, pelinjohtaja Santeri Särkinen sanoi.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut