Haminan Palloilijat pelaa noususta Superpesikseen!

Juha Rika

Haminan Palloilijat pelaa noususta Superpesikseen!

Haminan Palloilijat katkaisi miesten Ykköspesiksen välieräsarjan suoraan kolmessa ottelussa. Alajärven Ankkurit kaatui lauantaina Vallikentällä niukasti 1–0 (2–1, 2–2), ja HP etenee sarjan finaaleihin voitoin 3–0.

Ykköspesiksen finaalit alkavat lauantaina 12. syyskuuta. Finaalisarjan voittaja nousee ensi kaudeksi Superpesikseen.

HP:tä vastaan tulee joko runkosarjan voittaja Oulun Lippo tai neljänneksi sijoittunut Puijon Pesis. Lauantaina Oulu kavensi otteluvoitot 1–2:een, kun se voitti Puijon kotikentällään supervuoron jälkeen 1–0 (1–1, 3–3, 1–0).

Alajärvi-pelissä tilanteita oli avausjaksolla niukasti. HP:stä Juha Leskinen kotiutti Tuisku Tuovisen ja Erik Lahti Lauri Aitalan.

Myös toisella jaksolla joukkueiden tiiviit ulkopelit tekivät vastustajan etenemisen hankalaksi. HP:n juoksuhanan aukaisi Leskinen vasta kolmannen vuoron tasoittavalla.

Ensin hän löi keskelle hidastetun lyönnin, jota ulkopelaaja ei saanut haltuunsa. Nino Muuruvirta juoksi kotiin. Samalla lyöntivuorolla Leskinen löi pallon väliin ja Aitala ehti helposti kotiin.

Alajärvi kavensi heti viimeisen sisävuoronsa aluksi. Joona Peltokangas onnistui läpilyönnissä ja juoksi kunnarin tyhjään kenttään.

Hetken kuluttua Peltokangas ehti kotiin Martti Viitasalon hyvällä kakkospuolen lyönnillä ja jakso oli tasan.

Enempää HP ei antanut, ja välierät oli tanssittu.

Ottelua seurasi 793 katsojaa. Korona-ajan maksimikapasiteetti on 950.

Lisää HP:n ottelusta myöhemmin tänään.