KG:n Elias Haavisto neljänneksi SM-golfissa – "Kovia kavereita jäi taakse"

Kai Kilappa

Elias Haavisto
Elias Haavisto

Kymen Golfin Elias Haavisto on sijoittunut neljänneksi miesten SM-kilpailuissa Turussa. Sijoitus on 18-vuotiaan kotkalaisen uran selvästi paras aikuisten sarjassa. Kolme viikkoa sitten hän voitti ensimmäisen SM-mitalinsa, pronssin, 21-vuotiaiden mestaruuskilpailuissa Vaasassa.

Haavisto lähti tänään finaalikierrokselle Aura Golfin kentällä jaetulta kolmossijalta. Hän pelasi hyvän 69 lyönnin (kaksi alle parin) kierroksen ja sai lopputuloksen —7 (71+70+67+69), mutta joutui päästämään takaa tulleet Lauri Ruuskan (viimeinen kierros 65) ja Veeti Mähösen (68) edelleen. Mähönen (—8) otti pronssia lyönnin Haavistoa edellä, ja Ruuska (—10) nousi jopa uusimaan voitosta Alex Hietalan kanssa.

20-vuotias sipoolaista Kullo Golfia edustava Hietala voitti mestaruuden ensimmäisen uusintareiän parilla, kun Ruuska teki kolmen putin bogin.

"Voin olla oikein tyytyväinen"

Haavistoa ei tuntunut harmittavan niukka mitaleilta jääminen.

– Hyvin meni. Kyllä voin olla oikein tyytyväinen, hän sanoi.

– Kun katsoo tuloslistaa, niin aika moni kova kaveri jäi taakse.

Mitalikolmikosta Mähönen oli mukana Suomen amatöörimaajoukkueessa, joka viime viikolla yllättäen voitti joukkueiden Euroopan mestaruuden Saksassa. Muista EM-sankareista Santeri Lehesmaa oli nyt SM-kisan kuudes (—5), Aleksi Myllymäki kahdeksas (—3) ja Jonatan Jolkkonen 11:s (par).

Haaviston neljäs sija on Kymen Golfin miespelaajien paras saavutus SM-lyöntipelissä sitten Tapio Pulkkasen amatööripäivien. Pulkkanen voitti SM-kultaa vuosina 2011 ja 2012 ennen siirtymistään ammattilaiseksi.

Juttua korjattu 22.7. klo 12.56: Mitalisteista vain Veeti Mähönen oli mukana Suomen EM-joukkueessa. Alex Hietala ei ollut.