Beglarishvilin taidonnäyte vei KTP:n cupin pudotuspeleihin – "Maalintekijän maali", kehui takavuosien tähtikin

MyPa kaatui Arto Tolsa -areenan kotiottelussaan 0–1.

Jukka Lehtoranta

Zakaria Beglarishvili teki MyPa-KTP-ottelun ainoan maalin  - ja komeasti tekikin.
Zakaria Beglarishvili teki MyPa-KTP-ottelun ainoan maalin - ja komeasti tekikin.

KTP:n georgialaisvahvistus Zakaria Beglarishvili näytti toisessa ottelussaan uuden seuransa paidassa miksi päävalmentaja Argo Arbeiter hänet Kotkaan halusi. Beglarishvili teki cup-ottelussa MyPaa vastaan ottelun ainoan maalin ja varmisti KTP:n jatkopaikan pudotuspeleihin eli aidoille cup-kierroksille.

Beglarishvili taituroi maalinsa 43. minuutilla. Antti Mäkijärvi rynni MyPan rangaistusalueelle ja aiheutti hämminkiä, jonka seurauksena pallo päätyi Beglarishvilin jalkoihin 17 metrin päähän maalista. Georgialainen malttoi mielensä, satsasi tarkkuuteen voiman sijaan ja lähetti pallon vasurillaan vasempaan takanurkkaan.

– Maalintekijän maali, kehui katsomossa istunut takavuosien tähti Jouko Alila – ja hän sentään tietää maalinteosta yhtä sun toista.

Myös Arbeiter oli tyytyväinen.

– Hieno maali, hyvin tehty, Arbeiter myhäili.

Jukka Lehtoranta

Viime kaudella KTP:ssä pelannut Juuso Laitinen (oikealla) teki tänään yhden vuoden mittaisen sopimuksen MyPan kanssa ja pääsi heti kamppailemaan mm. Taaniel Ustan kanssa.
Viime kaudella KTP:ssä pelannut Juuso Laitinen (oikealla) teki tänään yhden vuoden mittaisen sopimuksen MyPan kanssa ja pääsi heti kamppailemaan mm. Taaniel Ustan kanssa.

Juuso Laitisen tie vei nyt MyPaan

"Zakan" osuma oli Arto Tolsa -areenan kylmän paikallisottelun kohokohta. KTP hallitsi avausjaksoa ja olisi voinut johtaa enemmänkin kuin yhdellä maalilla. Mäkijärvi chippasi pallon MyPan maalin tolppaan ja Beglarishvili ehti ennen osumaansa laukaista hyvästä paikasta reilusti yli.

Tauon jälkeen MyPa paransi selvästi ja hallitsi toisen puolikkaan ensimmäistä puolituntista. KTP:n puolustuksella oli töitä etenkin japanilais-suomalainen Nathael Ishiin kurissa pitämisessä, mutta maalivahti Anton Lepolaa tarvittiin vaativiin torjuntatöihin kuitenkin vain pariin kertaan.

– MyPa on hyvä joukkue, tuli hyvin päälle. He ovat saaneet lisää voimaa sitten viime näkemän, ja meillä oli vähän vaikeuksia pelata ulos heidän prässistään, Arbeiter sanoi.

Uutta voimaa MyPassa edustivat kotkalaistoppari Juuso Laitinen ja keskikenttämies Arjan Goljahanpoor. Molemmat tulivat kentälle toiselle jaksolle.

MyPa julkisti Goljahanpoorin sopimuksen perjantaina ja Laitisen pestin tänään pelipäivän aamuna.

"Voitto on aina voitto"

Olen tyytyväinen jos teemme yhden maalin enemmän kuin vastustaja. — Argo Arbeiter

KTP:n esitys ei häikäissyt, mutta oli riittävän hyvä. Voitto oli maalitilanteisiin nähden ansaittu, mutta maalipaikkojen hyödyntäminen askarruttanee valmennusjohtoa edelleen.

Paremmalla sihdillä esimerkiksi Mäkijärvi olisi pannut toisella jaksolla Hindrek Ojamaan namusyötön verkkoon. Lisäksi 16-vuotias Taaniel Usta oli hyvin lähellä päästä ohjaamaan Matias Lindforsin syötön maalin edestä sisään.

Puoli tuntia kärjessä rynninyt Usta oli hankkia KTP:lle myös rangaistuspotkun. Laitinen repi hänet kumoon, mutta erotuomari Kalle Mäkinen osoitti pilkun sijasta kuitenkin maalipotkua.

– Voisimme pelata paremminkin, mutta olen tyytyväinen jos teemme yhden maalin enemmän kuin vastustaja, Arbeiter sanoi.

– Voitto on aina voitto.

Jukka Lehtoranta

KTP:n Antti Mäkijärvi (takana) ja MyPan Arjan Goljahanpoor kamppailivat pallosta. Edessä MyPan toinen uusi mies, kotkalaistoppari Juuos Laitinen.
KTP:n Antti Mäkijärvi (takana) ja MyPan Arjan Goljahanpoor kamppailivat pallosta. Edessä MyPan toinen uusi mies, kotkalaistoppari Juuos Laitinen.

Viidellä maalilla kymmenen pistettä

Arbeiter toivoo seuran hankkivan vielä yhden hyökkääjän lisää.

Valmentajan kainon toiveen ymmärtää, sillä KTP on tehnyt neljässä cup-ottelussa yhteensä vain viisi maalia. Niillä on kuitenkin raavittu kolme voittoa ja tasapeli.

Menneitä on turha haikailla, mutta ainakaan maalien vähäisyyttä tuskailevilta faneilta tuskin on jäänyt huomaamatta, että Ykkösen cupin B-lohkossa entiset KTP-pelaajat Aleksi Tarvonen ja Aleksi Pahkasalo ovat maalanneet neljässä ottelussa yhteensä kuusi kertaa (Tarvonen 4 ja Pahkasalo 2).

Liigajoukkue seuraavaksi vastaan – Kotkassa

KTP pelaa cupin alkulohkossa vielä MP:tä vastaan, mutta kotkalaisten paikka 16 parhaan joukossa on jo varma.

Pudotuspeleihin jatkaa kahdeksan liigajoukkuetta sekä neljä joukkuetta Ykkösen ja kaksi Kakkosen cupista. Lisäksi maaliskuun ensimmäisellä viikolla suoritettavaan arvontaan pääsevät Regions' cupin viime kauden finalistit, Kolmosessa pelaavat Tikkurilan Palloseura ja Peli-Karhut.

Liigajoukkueet sijoitetaan arvonnassa ykköskoriin ja muut joukkueet kakkoskoriin. Alempisarjalaisilla on pudotuspelivaiheen ensimmäisellä kierroksella kotietu.