”Henkan maaginen alku” ei riittänyt — KaVe joutuu Turkuun selkä seinää vasten

TUTO Volley oli vahvempi ensimmäisen puolivälieräottelun ratkaisevilla hetkillä.

Linda Varoma

KaVen Henri Piipari (vasemmalla) ja Lauri Lehtonen katsoivat verkolta pallon perään.
KaVen Henri Piipari (vasemmalla) ja Lauri Lehtonen katsoivat verkolta pallon perään.

Karhulan Veikot matkustaa sunnuntaina TUTO Volleyn vieraaksi lentopallon 1-sarjan puolivälierässä selkä seinää vasten. TuTo haki lauantaina Karhulan liikuntahallista ensimmäisen osan voiton 1—3 (25—21, 10—25, 20—25, 24—26).

Välieräpaikan kohtalo ratkaistaan Turussa. Kotijoukkueella on mahdollisuus laittaa peli poikki voittamalla toinen osaottelu. Jos KaVe voittaa, pelataan jatkoon menijän ratkaisemiseksi ylimääräinen kultainen erä.

Mitään ei ole menetetty. Lähdemme Turkuun hakemaan jatkopaikkaa. — Lauri Lehtonen

Runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut KaVe aloitti erittäin vahvasti sarjakolmosta vastaan. Avauserän yllättäjä oli Henri Piipari, joka onnistui verkolla ratkaisuissaan erinomaisesti ja nostatti joukkueensa ja kotiyleisön tunnelmaa.

— Henkan ensimmäinen erä oli suorastaan maaginen, päävalmentaja Matti Palonen kiitteli.

Erävoiton ratkaisseen pisteen torjunnallaan tuonut Lauri Lehtonen oli kokonaisuutena joukkueensa ykkönen verkolla sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Hyvään vireeseen on Lehtosen mukaan kaksi syytä.

— Pääsin pari kuukautta sitten mukaan Mestaruusliigan Vantaan Ducksin riveihin. Pystyn tällä hetkellä pelaamaan ilman kipuja polvessa, Lehtonen sanoi.

TuTo on voitettavissa

Riemukkaan erävoiton jälkeen KaVe puhalsi hetken, ja TuTo vei toisen erän selvästi. Kolmannessa erässä KaVe alkoi heräillä uudestaan. Isännät nousivat lähelle (18—19), mutta TuTo käänsi lopussa erän itselleen.

Neljännessä erässä KaVe pääsi Aleksander Rastamon syöttövuorolla jo kuuden pisteen (7—1) karkumatkalle, mutta TuTo imi eron kiinni. Lehtosen ja passari Joona Väänäsen torjuntojen avulla kotijoukkue nousi uudelleen lievästi niskan päälle (20—18), mutta erä kääntyi niukasti vieraille.

— Tällä kertaa hävisimme ratkaisevat pisteet. Se on aina vähän sattumasta kiinni, Lehtonen totesi.

Pistekeskiarvolla mitattuna KaVe meni eteenpäin runkosarjassa, eikä haaveena oleva välieräpaikkakaan ole kuin otteluvoiton ja erävoiton päässä.

— Mitään ei ole menetetty. Lähdemme Turkuun hakemaan jatkopaikkaa. Tämä peli osoitti, että TuTo on voitettavissa, Lehtonen tuumi.

Linda Varoma

TuTon Jimmy Pozo Hernández löi, KaVen Aleksander Rastamo (vasemmalla) ja Anton Lepistö torjuivat. Oikealla turkulaisten Aleksei Zhbankov.
TuTon Jimmy Pozo Hernández löi, KaVen Aleksander Rastamo (vasemmalla) ja Anton Lepistö torjuivat. Oikealla turkulaisten Aleksei Zhbankov.

Paloselle jäi hampaankoloon

Henri Härkäsen ja Mikael Korholan puuttuminen kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi heikentää KaVen mahdollisuuksia.

— Saamme sunnuntaina mukaan Juho Kauniston, mikä tuo vaihtoehtoja peliimme, Lehtonen kertoi.

Katsomossa peliä pidettiin tappiosta huolimatta yhtenä kauden parhaista. Päävalmentaja Palonen oli tappion jälkeen varauksellinen.

— Aika paljon jäi hampaankoloon. Meidän vastaanotto mureni tänään, mutta toisaalta myös oma syöttömme toimi hyvin, Palonen sanoi.