Lentopalloviikonloppu pakettiin: Liigavahvistettu häntäjengi VaLePa yllätti Karhulan Veikot, Arsi ei kestänyt kovia hyppysyöttöjä, KSI Kotka varmisti pelaavansa jälleen SM-finaaleita

Karhulan Veikkojen jahti lentopallon 1-sarjan pudotuspelien kotietua kohti koki takaiskun sunnuntaina. Vammalan Lentopallo otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa erin 3—0 (26—24, 25—17, 25—19).

— Jostain ihmeen syystä emme saaneet omaa peliämme käyntiin ollenkaan. Jokainen osa-alue takkusi, päävalmentaja Esa Piipari harmitteli.

VaLePa on sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta nyt se oli vahvistunut. Kolme VaLePan liigajoukkueen penkkimiestä vahvisti kakkosjoukkuetta, mutta Piiparin mukaan se ei ratkaissut ottelua.

— Omaan peliimme me kaaduimme. Ensimmäisessä erässä pysyimme mukana hyvällä torjuntapelillä, mutta vastaanotto ei toiminut. Toisessa toimi vastaanotto, muttei mikään muu. Pelimme aaltoili liikaa.

Parhaiten tasonsa piti nuori hakkuri Aleksander Rastamo.

— Hän hyökkäsi etenkin kolmannessa erässä hyvin, vaikka vastustajalla oli parhaimmillaan torjunnassa kaksi 210-senttistä pelaajaa, Piipari kehui.

KaVella on vielä 11 ottelua runkosarjaa jäljellä ja matkaa neljän joukkoon on 14 pistettä.

Ensi lauantaina KaVe kohtaa kotonaan Napapiirin Palloketut ja sunnuntaina vieraissa kärkisakki Rantaperkiön Iskun.

— Tällaisia notkahduksia tulee kaikille joukkueille. Tätä ennen meillä oli neljä hyvää peliä, eiköhän tästä mennä parempaan suuntaan, Piipari päätti.

Vili Topion hyppysyötöt Arsin turmana

Haminan Arsi hävisi toisenkin ottelunsa 2-sarjan alemmassa jatkosarjassa, kun Keimolan Kaiku oli kotisalissaan parempi erin 3—1 (25—16, 25—11, 20—25, 25—14).

Arsin valmentaja Jari-Pekka Honkala oli ottelun jälkeen varsin murheellisella päällä.

— Toinen erä oli katastrofi, muut erät olivat puoliväliin asti ihan tasaisia. Kun vastustaja saa meidän virheistämme kolmisenkymmentä pistettä, on ottelua vaikea voittaa, Honkala sanoi.

Eniten virheitä aiheuttivat Vili Topion kovat hyppysyötöt, joita Arsi ei saanut kunnolla nousemaan. Topiolle tilastoitiin 19 pistettä ja velipoika Pyry Topiolle 18.

Arsin paras pelaaja oli 14 pistettä tililleen saanut Petri Hannola. Arsi sai pöytäkirjaan sairastelujen takia vain seitsemän pelaajaa, mutta Honkala ei halunnut käyttää sitä perusteluna tappiolle.

— Niillä pitää pelata, ketkä paikalla ovat.

Arsin seuraava ottelu pelataan Haminassa 20. tammikuuta, tosin myös ottelusiirto viikolla eteenpäin on mahdollinen. Vastassa on Tammelan Ryske.

KSI Kotka varmisti jo finaalipaikan

Puolustava Suomen mestari KSI Kotka pelaa tänäkin vuonna miesten istumalentopallon SM-finaaleissa. Kun yksi SM-turnaus on jäljellä, on enää ratkomatta, saako kotiedun KSI vai ZZ Toivala.

Finaalipari varmistui Toivalan kotiturnauksessa. KSI voitti ensin JoLePan 3—1 (25—16, 25—14, 11—25, 25—13). Kolmannen erän yllätyslukemiin vaikutti valmentaja Timo Herrasen mukaan se, että hän ”vähän vaihteli” pelaajia.

Finalistien kohtaamisen vei tällä kertaa Toivala, jonka Kotka oli kotiturnauksessaan nujertanut 3—0. Nyt Toivalan voittolukemat olivat 3—2 (25—22, 18—25, 18—25, 25—22, 15—13). KSI johti päätöserää neljällä pisteellä, mutta niin se vain kääntyi.

— Vahvuutemme ovat olleet vastaanotto, puolustus ja hyökkäys. Ne pettivät nyt. Pari äijää puuttui, mutta sen piikkiin on turha tappiota laittaa, Herranen sanoi.

Viimeinen SM-turnaus pelataan Jämsässä helmikuun alussa. KSI:n on kotietu saadakseen voitettava Helsinki ja JoLePan. Toivala ei ole Jämsässä mukana.

SM-finaalit pelataan maaliskuun alussa.

Luetuimmat