KaVen peleissä viides erä on kääntynyt aina vastustajalle — ”Onko kyse henkisestä kantista vai mistä?”

Raimo Eerola

Yleispelaaja Mikael Korhola kuului KaVen parhaimmistoon ja mäiski paljon pisteitä. Tässä hän yrittää ohittaa VaLePan parasta pelaajaa Antti Karttusta ja Tatu Vuorenmaata.

Karhulan Veikot on tällä kaudella pelannut 12 ottelua miesten 1-sarjassa. Niistä viidenteen erään on mennyt viisi, viimeisimpänä sunnuntain kotiottelu Vammalan Lentopalloa vastaan.

Ja siinä kävi kuten neljässä aiemmassakin viisieräisessä: KaVe hävisi ratkaisuerän ja joutui tyytymään yhteen pisteeseen kahden sijasta.

Lukemat Karhulan liikuntahallissa olivat 2—3 (20—25, 25—22, 15—25, 25—22, 12—15).

— Sitä pitää kyllä miettiä, että miten näitä pelejä käännettäisiin meille. Onko kyse henkisestä kantista vai mistä? KaVen päävalmentaja Esa Piipari pohti.

Taistelupiste

Pistekin oli toki taistellen otettu. Kolmas erä meni melko lailla penkin alle.

Pelaajista huokuneen loppuisipa tämä jo -meiningin jälkeen KaVe tuli neljänteen erään uudella ilmeellä.

Päätöseräkin oli vielä tasan 10—10, mutta VaLePa vei tärkeimmät pallot.

— Avauserässä (20—25) oli normaali kotiottelulähtö, eli jännitystä ja sekoilua. Meillä oli varsinkin alussa ongelmia syöttöjen vastaanotoissa, toki vastustaja syötti todella hyvin. Viime viikonloppuna meillä oli hyvä oma syöttö, hyvä vastaanotto ja hyvä torjunta, nyt jäi kaikissa vähän varastoon, Piipari summasi.

Kokoonpanohuolia

206-senttinen Ducks-laina Juho Kaunisto tuurasi sivussa ollutta Henri Härkästä ihan kohtuullisesti, ja paukutteli yleispelaajan paikalta mukavasti pisteitä etenkin neljännessä erässä.

Toinen yleispelaaja Mikael Korhola ei tainnut käydä vaihdossa kertaakaan, ja raatoi tuloksellisesti.

Vakilibero Hassib Rezai oli sivussa. Liberona aloitti pienistä vaivoista kärsinyt yleispelaaja Henri Piipari, jolla ei ollut aivan paras päivänsä.

Neljännessä erässä puolustuspelaajan valkopaidan puki päälleen Ducksin Patrik Ovaska, joka onnistui paremmin.

Aleksander Rastamo valitti Esa Piiparin mukaan polvikipua neljännessä erässä, ja hänet jouduttiin ottamaan varotoimenpiteenä vaihtoon.

Ei nuolaista vielä

Sarjassa neljäntenä oleva KaVe pelaa ennen joulutaukoa vielä kaksi vierasottelua. Runkosarjaa on jäljellä kahdeksan ottelua, ja eroa pudotuspelien ulkopuolella oleviin joukkueisiin 10 pistettä.

Piipari ei halua vielä nuolaista.

— Kohtaamme vielä (sarjakärki) Karelian Hurmoksen kahdesti sekä (kakkosen) Maaningan Mahdin ja (kolmosen) Lempäälän Kisan kerran. Ja kuten tänään nähtiin, ei tässä sarjassa helppoja otteluita olekaan.

VaLePa on sarjassa kuudentena.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet