HP sai jo jaksovoiton — ”Pitää poimia positiiviset asiat”

Raimo Eerola

Juha Toikka löi yhden ja toi toisen HP:n kuudesta juoksusta.
Juha Toikka löi yhden ja toi toisen HP:n kuudesta juoksusta.

Haminan Palloilijoiden valmistautuminen superpesiskauteen sujuu edelleen tappioiden merkeissä. Suunta on kuitenkin oikea, sillä HP otti tänään Vallikentällä jo sentään yhden selvän jaksovoiton ennen kuin taipui 1—2 (1—2, 5—0, 0—1) -tappioon Hyvinkään Tahkolle.

— Nämä ovat harjoituspelejä, ja näissä pienet yksittäiset asiat ovat lopputulosta tärkeämpiä.

— Pitää poimia positiiviset asiat, ja tänään sellaista oli toisen jakson 5—0-voitto, HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen sanoi.

HP:n sisäpeli on ollut harjoituskaudella vaisua, joten viisi juoksua yhdellä jaksolla tekee hyvää ainakin itseluottamukselle.

— 5—0 näytti, että meillä on kyllä potentiaalia. Jaksovoitostakin täytyy olla tässä vaiheessa iloinen, sillä ei niitä harjoituspeleissä ole liikaa tullut.

— Tämä seura on pelannut 16 vuotta peräkkäin jossain muualla kuin superissa, eikä niitä voittoja tällä tasolla automaattisesti tule, Pulliainen sanoi.

Ensimmäisellä jaksolla HP oli vaisu, vaikka Pulliainen näkikin joukkueensa pelanneen kaksi hyvää sisävuoroa.

Jakson kohokohta oli Otso Mäkelän komeasti lyömä 1—1-juoksu ensimmäisen vuoron tasoittavalla.

Heti toisen jakson alussa alkoi kuitenkin toden teolla tapahtua. Janne Leppälä löi ensin kaksi juoksua, Mäkelä jatkoi, ja Tahko lahjoitti vielä yhden harhaheitolla päälle. 5—0-juoksun löi Juha Toikka neljännessä vuorossa.

Supervuorossa HP pelasi heikon sisävuoron, ja Tahkon jokeri Mikko Mahlamäki ratkaisi pelin jämäkällä saumalyönnillä ajolähtötilanteessa.

Kaksi vielä ja sitten mennään

HP pelaa ennen superpesiksen alkua vielä kaksi harjoitusottelua: ensi torstaina Vallikentällä Imatraa vastaan ja lauantaina Hyvänkäällä Tahkoa vastaan.

Sarjakausi alkaa keskiviikkona 9. toukokuuta kotiottelulla viime kauden pronssijoukkuetta Joensuun Mailaa vastaan.