KTP-Basketiin palannut DeAndre Daniels väläytteli jo – "Hän tulee varmasti parantamaan. Se on saletti."

KTP ei syttynyt tyhjän kotikatsomon edessä, mutta voitoton Korihait pysyi lopulta kurissa.

Jukka Lehtoranta

DeAndre Daniels heitti toisessa KTP-debyytissään 12 pistettä.
DeAndre Daniels heitti toisessa KTP-debyytissään 12 pistettä.

Viime vuoden syksyllä Kotkassa odotettiin vesi kielellä miltä Yhdysvaltojen yliopistomestari, Final Four -turnauksen tähdistöpelaaja ja Toronto Raptorsin NBA-varaus mahtaa Suomen parketeilla näyttää.

Supertähdeltä hän ei pystynyt näyttämään, mutta peliesitykset paranivat joulua kohden mentäessä, kunnes paha jalkavamma päätti kauden.

Nyt DeAndre Daniels, 28, on jälleen Kotkassa, mutta odotukset ovat huomattavasti realistisemmat.

– Hän on pahan jalkavamman jälkeen vähän ruosteessa, mutta tulee varmasti parantamaan. Se on saletti, KTP-valmentaja Tomi Kaminen lupailee.

Kaminen manasi alun himmailua

Daniels pelasi maanantaina ensimmäisen ottelunsa 13 kuukauteen, kun KTP palasi viiden viikon koronatauolta tositoimiin.

Ensimmäistä kertaa tyhjän kotikatsomon edessä pelannut KTP oli alussa vielä joulutunnelmissa, mutta skarppasi toisella jaksolla selvään 97–80 (40–40) -voittoon sarjajumbo Uudenkaupungin Korihaiden kustannuksella.

– Olen pettynyt meidän yleisilmeeseen. Jätkät ovat murehtineet kun ei ole pelejä, ja nyt kun se peli tuli, niin odotin sen innon näkyvän. Mutta se oli ihan himmailua, Kaminen harmitteli.

Hän piti pelaajilleen puoliajalla tiukan puhuttelun.

– Toisaalta ei se pitkän tauon jälkeen lähde tuosta vaan kulkemaan, valmentaja myönsi.

Jukka Lehtoranta

Tomi Kamisella oli tiukkasanaista asiaa pelaajilleen etenkin ottelun alkupuolella.
Tomi Kamisella oli tiukkasanaista asiaa pelaajilleen etenkin ottelun alkupuolella.

Kaukaa ei pudonnut, mutta lähempää kyllä

Myös Danielsin paluu näytti pitkään himmailulta ja 206-senttinen laitahyökkääjä väisteli korintekovastuuta ensimmäiset kolme neljännestä.

Tämä tuntuu kodilta varsinkin kun perheeni on mukana. On hienoa pystyä taas pelaamaan. — DeAndre Daniels

– Päätin ottaa rauhallisesti ja olla pakottamatta mitään. Minun pitää päästä rytmiin ja oppia tuntemaan pelaajat ympärillä, Daniels kertoi.

Daniels tyytyi aluksi pelkkiin kolmen pisteen yrityksiin, mutta siihenkin on syynsä.

KTP:n harjoituksissa on pistetty merkille, että Daniels jää ainoana amerikkalaisnelikosta treenaamaan heittoaan virallisten osuuksien jälkeen ja kaukoheitto on nyt selvästi paremmalla mallilla kuin vuosi sitten.

– Kyllä, olen keskittynyt nimenomaan heiton kehittämiseen, mutta nyt ei valitettavasti pelissä pudonnut, Daniels harmitteli.

Viimeisellä neljänneksellä Daniels päätti mennä lähemmäs koria ja hän nostelikin viimeisellä kympillä 12 pistettä.

– Siinä hän on tosi hyvä ja tuota samaa odotin myös Shaqilta (Thomas). Eihän hän rakettina sinne mene, mutta luiskahtelee korille ja haistaa ne tilanteet. Se on juuri sitä mitä haluan, Kaminen innostui.

Kotka tuntuu kodilta

Danielsin jalka operoitiin vuosi sitten joulun alla. Siitä lähtien hän on kuntoutunut Belgiassa – puolisonsa kotimaassa.

– Tämä on ollut todella rankkaa, mutta onneksi perheeni oli tukemassa. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin, Daniels iloitsee.

– Olen iloinen, että KTP antoi minulle mahdollisuuden. Tämä tuntuu kodilta varsinkin kun perheeni on mukana. On hienoa pystyä taas pelaamaan.

Jukka Lehtoranta

Joe Burton murjoi KTP:lle 17 pistettä.
Joe Burton murjoi KTP:lle 17 pistettä.

Ensin Saloon, sitten Kaarinaan ja sitten... kukaan ei vielä tiedä

KTP kohtaa keskiviikkona Vilppaan Salossa ja viikkoa myöhemmin Ura Basketin Kaarinassa. Sen pidemmälle ei jatkosta ole sovittu, mutta ennakkotietojen mukaan sarja olisi edelleen jatkumassa. Vahvistusta odotetaan vielä kuluvan vuoden puolella.

Näin pelattiin

Ratkaisu:

KTP johti ottelua ensimmäisellä puoliajalla 17 sekunnin ajan ja oli pahimmillaan perässä 24–34. Koneet käynnistyivät toisella jaksolla ja Korihaiden kauden avausvoitto jäi edelleen kaukaiseksi haaveeksi.

Kentän tähti:

Greg Mangano huilasi alussa paljon kahden nopean virheensä takia, mutta innostui toisella jaksolla alkukauden vireeseen. Hyökkäyspeli on onnistunut, kun pistesarakkeessa on enemmän pisteitä (26) kuin peliminuutteja (23).

Tilasto ei valehtele:

Korihait sumputti korin alustaa ja KTP tyytyi roiskimaan poikkeuksellisen paljon kaaren takaa. 38 kolmosen yritystä on Tomi Kamisen aikakauden KTP:n suurin lukema.

Luetuimmat