Titaanit piinasi sarjakärkeä tosissaan – "Jos pystymme täällä pelaamaan voitosta, ei tässä sarjassa pitäisi olla yhtään joukkuetta, jota vastaan emme pystyisi"

Suomi-sarjan ylivoimainen ykkönen Kajaanin Hokki löi kotkalaiset vasta voittomaalikilpailussa.

Titaanit piinasi sarjakärkeä tosissaan – "Jos pystymme täällä pelaamaan voitosta, ei tässä sarjassa pitäisi olla yhtään joukkuetta, jota vastaan emme pystyisi"

18 voittoa peräkkäin jääkiekon Suomi-sarjassa ottanut Kajaanin Hokki sai tehdä tosissaan töitä 19:nnen eteen. Titaanit pani matkaviikonlopun toisessa ottelussaan sarjan kärkijoukkueen äärimmäisen ahtaalle, oli kolmen minuutin päässä voitosta, mutta joutui lopulta taipumaan voittomaalikilpailussa.

Lopputulos oli Hokin eduksi 4–3 (0–1, 1–1, 2–1, 0–0, 1–0). Titaanien lohduksi jäi yksi sarjapiste – kotkalaisten ensimmäinen sitten joulukuun 2. päivän ja vierasvoiton D-Kiekosta.

Väliin mahtui viisi tappiota varsinaisella peliajalla, mutta tilasto on synkempi kuin totuus: Titaanit on pelannut viisi ottelua peräkkäin vieraissa, ja pani tänä viikonloppuna miehekkäästi kampoihin kahdelle etukäteen selvästi paremmalle joukkueelle.

Titaanit hävisi lauantaina Kalajoella JHT:lle niinikään 3–4.

– Tappio tuli ja se tietysti aina harmittaa, mutta nyt kannattaa kyllä muistaa ketä vastaan pelattiin, Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen sanoi.

– Hokki on sarjan ylivoimaisesti paras joukkue eikä ole hävinnyt kotonaan kertaakaan. Sanoin pojille kopissa, että jos kerran pystymme täällä pelaamaan voitosta, ei tässä sarjassa pitäisi olla yhtään joukkuetta, jota vastaan emme pystyisi.

Kahden maalin johto ei riitä

JHT-ottelun tavoin Titaanit aloitti Kajaanissakin vahvasti.

Elmeri Kotro vei vieraat avauserässä johtoon, ja Miro Mänttäri teki erän ensimmäisellä minuutilla jo 0–2. Mutta kuten 24 tuntia aikaisemmin länsirannikollakin, kahden maalin johto tuli ja meni.

Titaanien lohduksi jäi yksi sarjapiste – ensimmäinen sitten joulukuun 2. päivän.

Markus Still kavesi ajassa 31.55 ja Risto Mattila iski kolmannen erän alussa pelin tasoihin.

Titaanit ei takaiskuista kuitenkaan luhistunut, vaan Tino Hovi vei vieraat yllättäen uudelleen johtoon ajassa 52.30. Mattila nousi sitten Hokin pelastajaksi ja iski kiekon toistamiseen Santeri Leväsen ohi vain 3.03 ennen loppusummeria.

Jatkoaika pelattiin ilman osumia.

Voittomaalikilpailussa Titaanien Petja Summanen ja Hovi onnistuivat, mutta kun Tomi Keijonen, Santeri Suikkanen ja Niklas Malinen (tolppaan) epäonnistuivat, pääsi Heikki Klemetti Hokin viidentenä yrittäjänä tekemään voittomaalin.

Maalivahtien torjuntojen valossakin sarjan kärjen ja tyvipään kohtaaminen oli hyvin tasainen. Sekä Levänen että Hokki-vahti Tomi Rautio torjuivat 30 kertaa.

– Pieni pelko oli, miten pojat jaksavat eilisen kovan pelin jälkeen, mutta oikein hyvä peli tästä tuli, Oksanen sanoi.

– Pelasimme niin kuin on sovittu ja harjoiteltu. Kunhan jatkamme näin, se tuottaa kyllä ennen pitkää tulosta. Pelejä on vielä paljon jäljellä.

Viikon päästä vihdoin kotijäälle

Ensi lauantaina Titaanit pelaa yli kuukauden tauon jälkeen kotijäällä, kun se kohtaa HCIK:n. 

Titaanit pelaa runkosarjassa lisäksi vielä Karhu HT:tä ja Kiekko-Espoota vastaan vieraissa ja Nokian Pyryä vastaan Kotkassa. Sen jälkeen jatketaan kahdeksalla ottelulla alemmassa jatkosarjassa.