Vaaraton KTP oli altavastaajana sarjakärkeä vastaan — Haka vei pisteet Anton Popovitchin unelmaviuhutuksella

Vaaraton KTP oli altavastaajana sarjakärkeä vastaan — Haka vei pisteet Anton Popovitchin unelmaviuhutuksella

Valkeakosken Haka näyttää jalkapallon Ykkösen ensimmäisen kolmanneksen perusteella olevan matkalla liigaan. KTP:stä otetun 1—0-vierasvoiton jälkeen sarjakärki Hakalla on 11 ottelusta plakkarissa 29 pistettä, kun toisena olevalla TPS:llä niitä on 10 vähemmän.

Haka ansaitsi voittonsa, siitä ei ole kahta sanaa. Joukkueella oli ainekset tehdä samanlaiset maalilukemat kuin Valkeakoskella pelatussa kohtaamisessa (6—3). KTP:llä puolestaan vaarallisia tekopaikkoja oli niukasti — ei missään nimessä edes kolmea.

Avausjaksolla KTP oli täysi altavastaaja. Hyökkäyssuuntaan ei tilaa näyttänyt löytyvän mistään. Hakan hienosti liikkunut puolustusmuoto tukki syöttösuunnat, ja KTP löi riskipalloja paikkoihin, joissa niille ei ollut omaa pelaajaa ottajaksi.

Hyökkäyspäässä Haka oli pelottava. Pallo tuotiin maalintekopaikkoihin kuin leikiten.

Silti ottelun ainoa maali syntyi kuin tyhjästä. Anton Popovitch päätti 11. minuutilla viuhuttaa laukauksen reilusta 25 metristä, ja pallo painui yläriman kautta maaliin.

Vetoja vasta lopussa

Toisella jaksolla peli oli tasaisempaa, mutta niin sanottu iso kuva pysyi ennallaan.

Haka pääsi kokeilemaan maalintekoa jo ensimmäisen 10 minuutin aikana kahdesti rangaistusalueen sisältä. Ensimmäisen, Juuso Laitisen osittain blokkaaman vedon KTP:n Jiri Koski torjui, toinen hyvästä paikasta ammuttu kuti meni yli.

65. minuutilla Popovitch sai poikittaissyötön vain parin metrin päähän maalista, mutta Laitinen ehti kuin ehtikin liukua vedon tielle.

Heti perään Hakan Antto Hilska puski pallon avopaikasta suoraan Kosken syliin.

KTP pääsi kokeilemaan maalintekoa oikeastaan vasta viimeisen 10 minuutin aikana. Antti Mäkijärvi laukoi paristakympistä yli. Kalle Multanen ei aivan yltänyt päällään Kasperi Liikosen hyvään keskitykseen.

Juuri ennen päätösvihellystä Manel laukoi rankkarialueen rajalta hieman ohi maalin.

Ensi viikolla vieraissa

KTP on Ykkösessä sijalla viisi. Joukkueella on 11 pelin jälkeen 14 pistettä, yhtä paljon kuin ottelun vähemmän pelanneilla MuSalla ja Jarolla.

Ensi viikolla KTP pelaa kahdesti vieraissa. Tiistaina vastassa on EIF (sarjan seitsemäs 10 pisteellä) ja lauantaina neljäntenä oleva Jaro.

Haka-pelistä olivat edelleen sivussa Sebastian Dolivo ja Matias Lindström.

KTP:n kokoonpano:

KTP—Haka 0—1 (0—1)

11. Anton Popovitch 0—1.

Yleisöä: 1945.

KTP: Jiri Koski; Matias Paavola (77. Tuomas Ollila), Paavo Voutilainen, Juuso Laitinen, Manel; Tuukka Kurki (60. Miro Schwalenstöcker), Antti Mäkijärvi, Anton Eerola, Kasperi Liikonen; Aleksi Pahkasalo (60. Kimi Kolsi), Kalle Multanen.