Titaanit jäi nollille Hollolassa — ”Maalinteon vaikeus iskee silmille”

Maalinteon vaikeus leimasi Titaanien vierasottelua Hollolassa. HC Giants nousi pois Suomi-sarjan alemman jatkosarjan jumbosijalta voittamalla Titaanit 3—0 (1—0, 0—0, 2—0).

Kotijoukkue meni johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Titaanit pääsi vielä mukaan peliin, ja etsikkoaika oli toisessa erässä. Titaanit oli siinä varsin vahva, kun päävalmentaja Mika Iltola tiivisti pakan kolmeen kenttään.

Tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

— Minulla on suuri huoli siitä, kuinka paljon lauomme ohi ja yli. Maalinteon vaikeus iskee silmille. Siinä näkyy suuri tuska, Iltola sanoi.

— 1- ja 2-alueen (keskellä maalin lähellä) pelaamiseen on saatava uusia eväitä.
Kolmatta erää oli pelattu vain 29 sekuntia, kun Giants siirtyi 2—0-johtoon.

Viimeinen kymppi oli yhtä jäähyilyä, ja kotijoukkueen viimeinen maali syntyi alivoimalla tyhjään maaliin.

Hyökkääjäpula riivasi kotkalaisia jälleen. Kun Santeri Suikkanen, Santeri Kunttu, Panu Laitinen ja Juho Luukkonen ovat telakalla ja muutamalla muulla oli muita esteitä, oli Iltolan peluutettava pakkeja (Ville Äijälä, Erkka Huttunen) hyökkääjinä.

Lauantain kotiottelussa Laser HT:ta vastaan luvassa on pientä helpotusta, kun Hollolasta puuttuneet hyökkääjät Ville Myyryläinen ja Miro Mänttäri astuvat kaukaloon.

— Toivottavasti se helpottaa hyökkäyspäässä. Pidämme aamupalaverin jo yhdeksältä ja käymme hyökkäämistä läpi. Maalintekoon on myöhemmin paneuduttava kunnolla, Iltola sanoi.

Hollolassa parhaiten esiintyivät Titaanien kolmos- ja nelosketjut eli Tino HoviTomi SalovaaraMiikka Hakala ja Samu HulkkoNiklas MalinenJere Koikkalainen. Iltolan mukaan Koikkalainen oli Titaanien paras pelaaja.

Titaaneilla on jäljellä neljä ottelua. Karsintojen välttäminen alkaa olla melko teoreettista, sillä turvaraja on kuuden pisteen päässä ja sen yläpuolella olevat Karhu HT ja S-Kiekko ovat pelanneet ottelun kotkalaisia vähemmän.