KaVe taisteli erän kärkijoukkueelta, mutta lopulta Matti Hietanen ja kumppanit näyttivät kaapin paikan

KaVe taisteli erän kärkijoukkueelta, mutta lopulta Matti Hietanen ja kumppanit näyttivät kaapin paikan

Haave paikasta neljän parhaan joukossa alkaa tuntua jo aika kaukaiselta.

Karhulan Veikkojen lentopallomiehistön saalis viikonlopun tuplakierrokselta oli kolme sarjapistettä. Se oli jotakuinkin budjetoitu määrä, sillä harva uskalsi odottaa lauantain NaPa-voiton jälkeen pisteitä vierasottelusta Rantaperkiön Iskua vastaan.

KaVe voitti kärkijoukkueelta yhden erän, mutta sarjapisteitä sillä ei saanut, koska Isku voitti 3—1 (25—22, 25—16, 21—25, 25—16). Kotkalaiset jatkavat sarjassa tukevasti seitsemäntenä.

38 vuotta peräkkäin lentopalloliigassa pelannut Isku luopui viime kauden jälkeen liigapaikasta ja vaihtoi sarjaporrasta alemmas. Lähes koko viime kauden pelaajisto jatkoi kuitenkin seuran riveissä, ja tamperelaiset ovat 1-sarjan voittajasuosikkeja.

Vuosikausia maajoukkueessa ja ulkomailla ammattilaisena pelannut Matti Hietanen saattaa olla 36-vuotias, mutta tällä sarjatasolla hän on edelleen iso tähti. KaVea Hietanen kuritti nyt 21 pisteellä. Toistakymmentä vuotta nuoremmat Paavo Korhonen (18 pistettä) ja Tatu Härkönen (13) avittivat pistetehtailussa tehokkaasti.

– Kovilla tehoilla Hietanen ja kumppanit hyökkäsivät, KaVen valmentajaksi passarin paikalta siirtynyt Matti Palonen sanoi.

KaVellakin oli paikkansa

KaVella oli tilaisuutensa. Vieraat johtivat ensimmäistä erää vielä 15—12, mutta sitten pimeni. Isku voitti kymmenestä seuraavasta pisteestä kahdeksan ja painui erävoittoon.

Toinen erä oli läpihuutojuttu, mutta kolmannen KaVe onnistui lopussa kääntämään parin pisteen takaa-ajoasemasta erävoitoksi 25—21.

Neljäs erä oli tasainen puoliväliin asti (13—12). Sitten vieraille tuli taas liian pitkä vaikea hetki, ja kun Hietanen täräytti muutamaa minuuttia myöhemmin lukemiksi 21—14, peli oli selvä.

– Erä tuli, mutta enemmänkin olisi ollut otettavissa. Ensimmäisessä erässä lähinnä oli mahdollisuuksia, mutta menetettiin se muutamaan hölmöön kommunikaatiovirheeseen, Palonen sanoi.

Marko Määttänen oli 14 pisteineen KaVen selvästi tehokkain. Mikael Korholan sarakkeeseen kertyi 10 pistettä.

– Jätkät löivät hyvin, mutta jäivät vähän yksin. Kun muille ei tullut paljon passeja, vastustaja oppi laitamaan torjunnan oikeaan paikkaan, Palonen sanoi.

Neljän kärki karkaamassa, mutta onneksi kahdeksan jatkaa

KaVe pelaa seuraavaksi vieraissa jumbojoukkue Aitolahden Rientoa vastaan. Jäljellä on vielä yhdeksän ottelukierrosta, mutta haave paikasta neljän parhaan joukossa alkaa tuntua jo aika kaukaiselta, sillä eroa neljänteen (Kyky-Betset ja Maaningan Mahti) on 11 pistettä.

Neljä ottelua peräkkäin 0—3 hävinnyt Mahti tuntuu olevan tavoitettavissa, mutta lisäksi pitäisi ohittaa Kyky-Betset ja TuTo. KaVella on edelleen pari ottelua rästissä, mutta yhdeksästä viimeisestä ottelusta kuusi on vieraissa.

Onneksi pudotuspeleihin pääsee sarjan kahdeksan parasta joukkuetta.

Luetuimmat