Kataja kukisti KTP:n ennätyslukemin — "Ei ollut jakoa"

Ennakkoon tasaiseksi veikatun ottelusarjan ensimmäinen näytös lässähti toisessa erässä. 37 pisteen voitto on Katajan pudotuspelihistorian suurin.

Karjalainen/Juha Inkinen

Katajan Ilari Seppälän plus-miinuslukema (+30) ja syötöt (9) olivat ottelun korkeimmat. KTP:n Antto Nikkarinen yrittää pysäyttää.
Katajan Ilari Seppälän plus-miinuslukema (+30) ja syötöt (9) olivat ottelun korkeimmat. KTP:n Antto Nikkarinen yrittää pysäyttää.

Tulosta tuskin tulee, jos koripallo-ottelun tilastoissa on vain yhdessä asiassa vastustajaa parempi. Korisliigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa Joensuun Kataja menetti pallon 10 kertaa ja KTP-Basket ”vain” kahdeksan kertaa. Muut tärkeät tilastorivit olivatkin sitten Katajan eduksi.

Vähäisin niistä ei ole lopputulos. Kataja lähetti KTP:n 350 kilometrin kotimatkalle numeroin 109—72 (52—30).

— Kataja oli loistava. He pelasivat aivan eri intensiteetillä kuin me. Heidän pallon liike, miesten liike, screeneista lähdöt...kaikki oli ihan eri tasolla. Ei ollut jakoa, KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen myönsi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

— Hävittiin 37 pistettä. Semmosta, oli Michael Poundsin vastaus haastattelijan kysymykseen miehen omasta pelistä.

Synkkä toinen erä

Lopputuloksessa on jonkin verran ilmaa, sillä voitosta ei kamppailtu enää viimeisessä erässä. Tästä toki kaikki kunnia Katajalle, jolla tuntui onnistuvan kaikki. Sen sijaan KTP sovelsi Murphyn lakia – erityisesti toisessa erässä.

Ensimmäinen 10-minuuttinen oli vielä niin tasainen kuin ottelusarjasta etukäteen odotettiin. KTP piipahti johtoasemassa (19—23), mutta sen jälkeen kaikki vedettiin pöntöstä alas. Toisessa erässä KTP:n hyökkäykset ajautuivat kerta toisensa jälkeen umpikujaan.

— Tämä on korintekopeli. Ei saatu palloa sisään, Pounds kertoi.

Katajalla puolestaan pallo ja miehet tekivät pilkkaa vieraiden puolustuksesta. Korintekoon karattiin niin sisältä taka-ovesta kuin ulkoa kaaren takaa.

Hävittiin 37 pistettä. Semmosta. — Michael Pounds

KTP yritti kahdella aikalisällä jäädyttää Katajan liitoa –  turhaan. Toinen kymmenminuuttinen meni kotijoukkueelle peräti 25–7 ja puoliajalla Mehtimäen jäähallissa loistivat numerot 52—30. Pudotuspelien alla omaa lomaa venyttänyt Donte Thomas vaelteli pelin ulkopuolella. Avausviisikosta pudotetun jenkin saldo oli taukoon mennessä 0 pistettä ja reilu seitsemän minuuttia peliaikaa.

Pelin jälkeen Kamiselta udeltiin, vaikuttiko Thomasin reissu joukkueen peliin.

— Voi olla, että vaikutti. Hän oli meidän paras piste- ja levypallomies runkosarjassa. Mutta ei hän olisi vaikuttanut ottelun lopputulokseen, vaikka olisi ollut täydessä iskussa. Kataja oli niin hyvä, Kaminen pyöritteli.

Karjalainen/Juha Inkinen

KTP:n Tyrell Nelson (40) teki 15 pistettä, mutta jäi muiden vihreäpaitojen mukana Katajan jyrän alle.

Loppu vain muodollisuus

KTP yritti taktisilla muutoksilla virittää loppukiriä. Käytännössä ainoa toivonkipinä syttyi Poundsin kolmesta onnistuneesta kolmosesta. Niiden jälkeenkin eroa oli tuskastuttavan paljon (72—55), eikä KTP saanut tarvittavia stoppeja aikaan. Kun KTP onnistui hyökkäyksessä, Kataja kuittasi tilanteen omalla vuorollaan lähes systemaattisesti.

Neljäs erä oli lähinnä muodollisuus. Molemmat joukkueet alkoivat hyvissä ajoin säästellä avausviisikon pelaajia maanantain koitokseen.

KTP:n parhaana palkitiin tasaisesti esiintynyt Kevin Langford (19/2/4 syöttöä). Jalen Jacksonin (14/7/6) tehot katosivat ottelun aikana. Donte Thomas jäi kahdeksaan pisteeseen.

Ottelun lehdistötilaisuus on nähtävillä Katajan kotisivuilla: www.katajabasket.fi