HP:n miesten kakkosjoukkue nousi suomensarjaan – "Iso kiitos kuuluu myös poikien kotijoukoille"

Juha Rika

HP:n miesten kakkosjoukkue nousi suomensarjaan – "Iso kiitos kuuluu myös poikien kotijoukoille"

Haminan Palloilijoiden miesten kakkosjoukkueella oli mahdollisuus varmistaa etelän maakuntasarjan C-lohkon voitto kauden viimeisessä kotipelissään Vallikentällä torstaina. Kouvolan Pallonlyöjien kolmosjoukkue kaatui lopulta pitkän kaavan kautta toisen kotiutuslyöntikisan jälkeen luvuin 2–1 (2–4, 4–2, 0–0, 3–2).

Samalla HP II kuittasi lohkovoiton, mikä oikeuttaa paikkaan suomensarjassa kaudelle 2021.

– Hieno juttu. Kouvolalla oli mukanaan kova nippu, ja olimmekin pari kertaa jo sillassa. Taas kerran pojat kuitenkin osoittivat luonnetta, ja nousimme lopulta voittoon asti, kertoi joukkueen pelinjohtaja Eerik Häkämies.

HP:n miesten kakkosjoukkueen rungon ovat muodostaneet C-poikien tämän kauden SM-hopemitalistit sekä edustusjoukkueen mukana talven treenanneet Elias Lahti ja Mikael Harju. Joukkueen pelinjohdosta vastasivat Häkämies ja Vesa Toikka.

– Viime kaudella pelasin vielä itsekin tässä HP:n kakkosjoukkueessa. Näin jo silloin, kuinka kovia kavereita nämä Vesselin (Toikka) C-pojat ovat, enkä monta sekuntia miettinyt, kun Toikka ehdotti, että johtaisinkin tällä kaudella joukkueen peliä. Seurajohdoltakin tuli vielä vihreää valoa nousun suhteen ja palaset alkoivat loksahtamaan paikoilleen, Häkämies avasi nousukauden taustaa.

– Iso kiitos kuuluu myös poikien kotijoukoille. He ovat omalla panoksellaan mahdollistaneet poikien menestyksen, milloin talkoohommissa ja milloin auton ratissa. Näkisin, että HP:lla menee tällä hetkellä lujaa. Nämä pojat ovat 4–5 vuoden päästä valmiita astumaan suuriin saappaisiin, ja silloin toivottavasti Vallikentälle juoksee vahvasti haminalaistaustainen joukkue, Häkämies uskoo.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut