Smash-Kotka taipui nelinpelissä ja joutuu tyytymään pronssiotteluun — ”Olihan tämä kausi silti menestys”

Grani Tennis käänsi tiukat ottelut itselleen ja meni finaaleihin. Tänä vuonna tennisliigassa pelataan pronssiottelu erityisessä finaalitapahtumassa, mikä on kotkalaisten mielestä selvää eteenpäinmenoa. Ville-Petteri Ahti kaipaisi Suomeen ripauksen saksalaista sarjakulttuuria.

Antti Kaarto

Leevi Säätelä (vasemmalla) ja Ville-Petteri Ahti supattelivat suunnitelmiaan nelinpelin syöttövuorollaan.
Leevi Säätelä (vasemmalla) ja Ville-Petteri Ahti supattelivat suunnitelmiaan nelinpelin syöttövuorollaan.

Tikkari vietiin suusta, luonnehti Smash-Kotkan valmentaja Pasi Ahti miesten tennisliigan juuri päättynyttä välieräottelua sunnuntaina.

Runkosarjan toiseksi sijoittunut kotkalaisjoukkue sai vieraakseen Grani Tenniksen, joka eteni liigafinaaleihin helsinkiläistä HVS:ää vastaan otteluvoitoin 3—1.

— Huomenna paikka pronssiottelussa tuntuu varmaan ihan hyvältä, mutta nyt harmittaa. Hatuttaisi jopa vähemmän, jos olisimme hävinneet suoraan kaksinpeleissä, Ahti sanoi.

Smash-Kotka hävisi kaksi ensimmäistä kaksinpeliään. Ykköspelaajien ottelussa GT:n puolalainen Andriej Kapas voitti Ville-Petteri Ahdin 7—6, 6—1. Kolmospelaajien ottelu venyi kolme-eräiseksi, ja siinä GT:n Mikko Martikainen voitti Kotkan Leevi Säätelän 6—3, 6—7, 10—6.

Toinen nelinpeli jäi kesken

Kun kakkosten keskinäisessä Smash-Kotkan Pavel Shtshaja-Zubrov voitti Verneri Tuomen 6—2, 4—6, 10—3, tarvittiin vielä nelinpelejä. Niitä pantiin kerralla käyntiin kaksi, ja koska GT johti kaksinpelien jälkeen voitoin 2—1, olisi kotkalaisten pitänyt voittaa molemmat nelinpelit saadakseen vaaditut kolme voittoa täyteen.

Mutta kun Kapas ja Alexander Lindholm voittivat Smash-Kotkan Shtshaja-Zubrovin ja Vesa Ahdin 6—3, 6—3, toista nelinpeliä ei tarvinnut pelata loppuun. Siinä pelattiin parhaillaan toisen erän tiebreakia, Ville-Petteri Ahti ja Säätelä olivat vieneet avauserän.

— On aina iso isku, kun (ykköspelaaja) Ivan Nedelko joutuu jäämään meiltä pois. Mutta tämänpäiväinenkin kokoonpano olisi riittänyt, jos tärkeimmät pallot olisivat pomppineet meille, Pasi Ahti harmitteli.

Ahti pelaa kesällä Saksan sarjaa

Niitä arvopalloja tuli muun muassa ykköspelaajien ottelussa. Ville-Petteri Ahdilla oli avauserässä useampikin eräpallo, mutta Kapas kääräisi voiton.

— Avauserä oli minulta parasta, mihin tällä hetkellä pystyn, mutta vastustajakin pelasi hyvin. Toisessa erässä hän myös jatkoi hyvin, mutta itse en saanut syöttöä enää kulkemaan ja jäin paineen alle, Ville-Petteri Ahti sanoi.

Kotkalainen pelaa sarjatennistä myös kesällä. Toukokuussa alkaa kausi saksalaisessa Düsseldorf Sport-Club 1899:ssä. Ahti ei ole ihan varma sarjatasosta.

— Jotain alueellista liigaa se on. Kaksi, kolme tai neljä porrasta Bundesliigaa alempana.

— Saksan klubitennis on valtava kokonaisuus, ihan omaa luokkaansa. Kaikki 10-vuotiaista 60-vuotiaisiin pelaavat jossain oman kerhonsa joukkueessa. Väkeä tulee klubeille oleskelemaan, ja peleissä on hyvä tunnelma. Toivottavasti Suomessakin mennään sitä kohti, Ahti sanoi.

Finaalitapahtuma hyvä uudistus

Yritystä ainakin on. Miesten ja naisten mitalipelit pelataan tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteisessä tapahtumassa Helsingin Talissa.

Aiemmin, esimerkiksi viime keväänä, Smash-Kotkakin on saanut pronssimitalinsa ilman pronssiottelua. Pronssit on jaettu kummallekin välierän hävinneelle joukkueelle.

— Tämä on hyvä uudistus. Saadaan mahtava tapahtumapäivä, joka kokoaa kaikki yhteen. Pronssikin on nyt oikeasti voitettu mitali, Pasi Ahti sanoi ja kertoi, että Kotkassa viritellään paikallisille faneille minibussikuljetusta Taliin.

Smash-Kotka kohtaa pronssiottelussa 9. maaliskuuta Helsingin Lawn-Tennis Klubin. Finaalissa kohtaavat HVS ja Grani.

Kylänmiesten taistelua

Vaikka pettymys oli vielä päällimmäisenä mielessä, antoi Ahti tunnustusta joukkueelle.

— Olihan tämä kausi menestys. Pienestä kaakkoissuomalaisesta kylästä tulee joukkue, joka pystyy taistelemaan ihan sairaan kovassa sarjassa kärkisijoista. Jos katsotaan, millaisia pelaajia täällä on, on Suomessa Pohjoismaiden ja Baltian kovatasoisin liiga. On hyvä, että tason parantuessa myös olosuhteita parannetaan, Ahti sanoi viitaten finaalitapahtumauudistukseen.

Luetuimmat