Nousukarsinta odottaa KTP:n naisia, PU-62 kaatui kärkiottelussa

Antti Kaarto

Iida Eriksson oli päästä karkuun mikkeliläispuolustukselta, mutta tämä tilanne kuivui kasaan.
Iida Eriksson oli päästä karkuun mikkeliläispuolustukselta, mutta tämä tilanne kuivui kasaan.

Ihmeitä pitää tapahtua, jos KTP:n naisten joukkue ei pääse syyskuussa karsimaan noususta naisten Kakkoseen.

KTP kukisti lauantaina Kotkassa sarjassa toisena olevan Porrassalmen Urheilijat -62:n 2–0, ja venytti eron mikkeliläisiin jo kuuteen pisteeseen. Jäljellä on kolme ottelukierrosta, sen jälkeen lohkovoittaja jatkaa kaksiosaisiin nousukarsintoihin itäisen alueen toisen lohkon voittajaa vastaan.

KTP:llä on jäljellä vierasottelua PEPOa, Kajoa, ja KJP Susia vastaan. KTP on voittanut kauden kaikki seitsemän otteluaan, ja kolmen ottelun tappioputkea on vaikea kuvitella.

– Näin kovaa joukkuetta kuin tänään (PU-62) ei tule enää vastaan. Mutta vielä ei voi tuulettaa, vaikka lohkovoitto onkin todennäköisempi kuin sen menettäminen, KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus tyynnytteli.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, ja PU-62:lla taisi olla 45-minuuttisen vaarallisimmat paikat. KTP joutui hakemaan ratkaisuja kaukolaukauksilla.

– Kaikki osaavat lukea sarjataulukkoa, ja tyttöjä ehkä vähän jännitti. Peli ei ollut niin tasapainoinen kuin yleensä, oli vähän rauhatonta. Ajauduimme liian ahtaisiin paikkoihin, Gummerus kuvaili.

Toisella puoliajalla KTP onnistui maalinteossa kahdesti. 56. minuutilla Silja Avikainen sai diagonaalisyötön puolustuslinjan taakse ja pääsi yksin maalivahtia vastaan: 1–0.

Toisessa osumassa 76. minuutilla oli sama juoni. Rosa Rantasen pystysyöttö meni vähän tuurillakin PU-puolustajan jalkojen välistä Iida Erikssonille, joka laukoi pallon maaliin ilman puolustajien häirintää.

– Erikssonille tuli mukavasti kilometrejä, hän oli kovalla pelipäällä. Ainakin minusta näytti, että hän oli koko ajan joka paikassa, Gummerus kiitti.

– Myös Aada Niskanen oli laidalla oikein pirteä ja aktiivinen, ja vahva myös puolustustilanteissa.

Ottelua seurasi KTP:n kauden suurin yleisömäärä 250.

KTP aloittaa loppukauden vieraspeliputkensa tiistaina 18. elokuuta PEPOn vieraana.

Uusimmat uutiset