Voitto ilahdutti KTP:n ratkaisijaa Aleksi Tarvosta — ”Jokainen pallo, joka tulee boksiin, on mun”

Puolustus sai päävalmentaja Jari-Pekka Gummeruksen kehut. Tasaisessa Ykkösessä kaikki on vielä mahdollista.

Pekka Kimpanpää

Aleksi Tarvosen kauden kolmas maali toi KTP:lle täydet sarjapisteet Pietarsaaresta.
Aleksi Tarvosen kauden kolmas maali toi KTP:lle täydet sarjapisteet Pietarsaaresta.

KTP oli Pietarsaaren Keskuskentällä Jaroa selkeästi parempi. 1—0-voitto nosti kotkalaiset Ykkösessä jo viidenneksi. Valkeakosken Haka on samalla pistemäärällä neljäntenä.

Hyökkäyskolmanneksella KTP oli terävämpi, koska hyökkäyksiin lähdettiin nopeasti ja vapaa pelaaja löytyi laidoilta helposti.

Aleksi Tarvonen ja Aleksi Pahkasalo olivat ottelussa näkyvästi esillä. Jaron puolustus oli montaa kertaa vaikeuksissa, kun pallo pelattiin linjan taakse. Laitojen kautta KTP avasi peliä mallikkaasti.

— Aina kun voittaa pitää olla tyytyväinen. Asioita voisi aina tehdä paremmin ja kyllä meillä parannettavaa jäi tällekin päivälle. Peli oli voimasuhteiltaan samantyyppinen kuin Kotkassakin. Tasainen peli, joka olisi voinut päättyä kuinka tahansa.

— Molemmat joukkueet loivat maalintekopaikkoja. En tiedä kumpi loi enemmän, mutta ratkaisevasti ei kumpikaan. Tulokseen olen totta kai tyytyväinen, KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus sanoi.

— Hyvä puolustuspelaaminen näkyi kentällä. Sarja on tasainen eikä mikään ole ratkennut vielä mihinkään suuntaan. Kolmannesta kierroksesta tulee varmasti huikea.

Harjoitusten malliin

Vierasjoukkueen puolustuspeli oli kotijoukkuetta tasaisempaa. Virheitä ei tullut, ja läheltä piti -tilanteissa Sebastian Dolivo ja vaihdosta peliin tullut Kwame Watson-Siriboe luutivat pelivälineen kauas omalta maaliltaan, kun siihen oli tarvetta.

— Paremmin emme olisi voineet puolustaa. Nolla omassa päässä on aina hyvä suoritus. Onnistuimme siinä miten viikolla harjoittelimme. Harjoittelemme tekonurmella Kotkassa ja luonnonnurmella pelaaminen oli avausjaksolla hieman ongelmallista, sanoi Gummerus.

Maalintekijän maali

Tarvonen oli luonnollisesti tyytyväinen.

— Totta kai voitto tyydyttää. Tämä oli meiltä maksimitulos ja kolme pistettä, Tarvonen sanoi.

— Ratkaisumaali oli nopea hyökkäys meiltä. Pelasimme pallon laitaan ja siitä pystyjuoksu kohti maalia. Pallo pelattiin maata pitkin maalille ja siitä pääsin toppareiden välistä liukumaan pallon verkkoon.

— Jokainen pallo joka tulee boksiin on mun, siitä lähdetään joka kerta, Tarvonen päätti.

Luetuimmat