Kotkassa tänään neljän ottelun superlauantai — KSI tavoittelee 15. mestaruutta, KTP yllätystä liiga-Ilveksestä, PeKa kunnon peliä kotikentällä ja KaVe tarpeellista etua sunnuntain varalle

KSI

Viime keväänä KSI Kotka juhli 14. Suomen mestaruuttaan.

KTP-Basket pelaa koripalloa vieraskentällä ja Titaanit keskittyy ensi viikonloppuna alkavaan Suomi-sarjan karsintasarjaan, mutta silti Kotkassa on tänään yksi vuoden vilkkaimmista palloilupäivistä. Neljä joukkuetta on tulessa — ja kolmella niistä on paljon pelissä.

Historiallinen mestaruus ulottuvilla

KSI Kotka tavoittelee 15. istumalentopallon miesten Suomen mestaruutta Otsolan koulun salissa. Jos sellainen irtoaa, KSI ohittaa mestaruuksien määrässä lajin takavuosien kestomestarin, lappeenrantalaisen ESI-Teamin.

Kotkalaiset voittivat ensimmäisen finaalin vieraissa siilinjärveläistä ZZ Toivalaa vastaan 3—1. Kotona riittää voitto ja jos tappio tulee, tarjoutuu toinen mahdollisuus ”kultaisessa jatkoerässä” 25 pisteeseen.

— Emme me häviä. Toivalan pitää yltää ihan huippuotteluun, jotta heillä olisi mahdollisuus, KSI:n pelaajavalmentaja Timo Herranen sanoo.

KSI on joka tapauksessa jo varmistanut 32. peräkkäisen SM-mitalin. Seura on ollut kolmen parhaan joukossa jokaisella pelaamallaan SM-sarjakaudella.

Jukka Lehtoranta

KTP:n Aleksi Pahkasalo (10) ja kumppanit pelasivat viime viikonloppuna tasan liigajoukkue Hongan kanssa. Tänään vastaan tulee cup-ottelussa Ilves.

KTP yrittää cup-yllätystä

Jalkapallon Suomen cupissa siirrytään viimein pelaamaan oikeaa cupia: tappiosta lähtee laulukuoroon. KTP pelaa Arto Tolsa -areenalla paikasta kahdeksan parhaan joukosta tamperelaista liigaseuraa Ilvestä vastaan.

Jarkko Wissin valmentama Ilves on viime kauden liigaviitonen eikä se hävinnyt cupin lohkovaiheessa yhtään ottelua. KTP meni omasta Ykkösen lohkostaan jatkoon rimaa hipoen, mutta Argo Arbeiterin joukkue on viime aikoina parantanut.

Viikko sitten KTP pelasi hyvän harjoituspelin Hongan kanssa (0—0), joten liigan kärkipään tason ei nyt pitäisi tulla yllätyksenä.

KTP pääsee otteluun seuran nettisivujen mukaan ”lähes täydellä joukkueella”. Ilveksellä on riveissään kotkalaisille hyvin tuttu Aleksi Tarvonen, mutta hänen pelaamisensa on epävarmaa.

Jukka Lehtoranta

PeKan Linda Lehtoranta ja ToPon Laura Saarinen kohtasivat Kotkassa viimeksi marraskuussa. PeKa voitti 78—67.

Josko vihdoin kotikentälläkin...

Peli-Karhut varmisti naisten korisliigan kakkossijan torstaina vierasvoitolla HBA:sta.

Voitto oli PeKalle 11. peräkkäinen vieraskentillä. Kotona tahti on — käsittämätöntä kyllä — ollut ihan toisenlainen: neljä tappiota viidessä viimeisessä ottelussa.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella kylään tulee ToPo, joka on jo tuomittu putoamaan.

— Lähdemme tottakai hakemaan voittoa ja parantamaan viime aikojen heikkoa kotisaldoa. Vieraskentillä peli on sujunut mainiosti ja sama vire pitäisi löytää kotiotteluihinkin, päävalmentaja Roope Mäkelä sanoo.

— Peliaikaa tullaan jakamaan reilusti kaikille kokoonpanossa oleville.

PeKan yhteistyökumppanit tarjoavat runkosarjan viimeiseen otteluun ilmaisen sisäänpääsyn.

Kimmo Seppälä

KaVe pelaa viikonvaihteessa kahdesti TuTo-Volleyta vastaan. Panoksena on paikka lentopallon 1-sarjan välierissä.

KaVe tarvitsee kotivoiton

Karhulan Veikot voitti kaksi viikkoa sitten lentopallon 1-sarjan sarjakakkosen Karelian Hurmoksen vieraissa 3—2 ja vältti sillä joensuulaisten kohtaamisen puolivälierissä. Palkinnoksi uroteosta KaVe sai puolivälieräkohtaamisen TuTo-Volleyn kanssa.

Helppoa KaVella ei tule olemaan turkulaistenkaan kanssa. Runkosarjassa KaVe hävisi marraskuussa kotona 1—3 ja helmikuussa vieraissa 0—3. TuTo on suursuosikki, mutta jos KaVe tänään kotona voittaisi, vieraspelissä sunnuntaina olisi kaksi mahdollisuutta. Pelisysteemi on nimittäin sama kuin istumalentopallon finaalissa: jos voitot ovat kahden ottelun jälkeen tasan, 25 pisteen lisäerä ratkaisee.

Yhden erän äkkikuolemaratkaisu suosii haastajaa, sillä siinä voi tapahtua mitä tahansa.

Päivän pelit:

Klo 12.30 KSI—ZZ Toivala Otsolan koulun salissa.

Klo 15 KTP—Ilves Arto Tolsa -areenalla.

Klo 17 PeKa—ToPo Karhuvuoren urheilutalossa.

Klo 17 KaVe—TuTo Volley Karhulan liikuntahallissa.