Karhulan Katajaisten Ada Puhakka Finntriathlonin voittoon suvereenin esityksen päätteeksi

Urheilullinen Puhakka on osallistunut kisaan jo kolme kertaa. Viime vuoden pronssi kirkastui tänä vuonna kullaksi.

Jani Puhakka

Ada Puhakka kuvattuna Joroissa viime vuoden Finntriathlonin kisoissa.
Ada Puhakka kuvattuna Joroissa viime vuoden Finntriathlonin kisoissa.

Karhulan Katajaisten Ada Puhakka, 8, voitti viikonloppuna Joroisissa Finntriathlonin 9-vuotiaiden tyttöjen sarjan. Matkan uintiosuus oli pituudeltaan 100 metriä, pyöräily viisi kilometriä ja juoksu 1,5 kilometriä.

— Ei jännittänyt ennen kisaa oma suoritus, Puhakka vakuutti kisaurakan jälkeen.

Puhakka siirtyi kärkikahinoihin jo heti avausmatkan uintiosuudella. Oma uintirytmi löytyi kuulemma nopeasti, vaikka radalla olikin ruuhkaista ja pientä osumaa sai kanssakilpailijoilta.

Varusteiden vaihdon jälkeen Puhakka pääsi aloittamaan pyöräilyn kakkospaikalta, mutta kauaa ei ehditty matkaa taittaa, kun kärkisija siirtyi jälleen kotkalaisen haltuun. Puhakan keskivauhti pyöräilyosuudella oli 30 kilometriä tunnissa.

Toisen vaihdon jälkeen edessä oli enää juoksuosuuden päätösmatka, jonka Puhakka taittoi aikaan 6 minuuttia 21 sekuntia.

— Pääsin toisen vaihdon jälkeen nopeasti juoksemaan. Juoksu tuntui aluksi tosi hyvältä, mutta lopussa jalat alkoivat tuntumaan raskailta. Voitto ja maliintulo tuntuivat hyvältä.

Puhakka osallistui Joroisten kisaan jo kolmatta kertaa ja viime vuoden kolmas sija kirkastui nyt ykköstilaan. Urheilullinen tyttö kertoo harrastavansa talvisin kilpahiihtoa ja kesäisin yleisurheilua.

Triathlon-kisat ovat Puhakan perheille tuttuja, sillä Ada Puhakan isä Jani Puhakka on lajin moninkertainen SM-mitalisti.