Kahden jenkin Kouvot sinnitteli, mutta kaukoheittoihin tukeutunut KTP avasi liigakauden voitolla

Raimo Eerola

Matt Williams jr:n liigadebyytti KTP-Basketissa tuotti hänen tilastoihinsa 14 pistettä. Tässä tilanteessa vastassa oli Kouvojen Jeremy Morgan.
Matt Williams jr:n liigadebyytti KTP-Basketissa tuotti hänen tilastoihinsa 14 pistettä. Tässä tilanteessa vastassa oli Kouvojen Jeremy Morgan.

KTP-Basketin ja Kouvojen avausottelu tämän kauden Korisliigassa oli kauniisti sanottuna hieman hermostunutta peliä.

Kummankin joukkueen peli on vielä syysterässä, mutta KTP raapi ottelusta 82—78 (41—33) -voiton. Pelin sekavuudesta kertoo sekin, että KTP:lle tilastoitiin peräti 21 pallonmenetystä.

Kamppailu oli yllättävän tasainen siihen nähden, miten vierasjoukkueen palikat ovat rasiassa. Kouvot on ilmoittanut pelaavansa kauden vain kolmella amerikkalaisvahvistuksella, mutta on löytänyt niitä vasta kaksi.

Myös joukkueen ykköspelintekijä Tuomas Hirvonen oli vielä Karhuvuoren parketilta syrjässä. Hän loukkaantui maajoukkueen kesäleirillä.

KTP operoi laajalla materiaalilla, ja päävalmentaja Tomi Kaminen kierrättikin ukkoja urakalla. Peräti kahdeksan pelaajaa sai yli 20 minuuttia peliaikaa.

Kolmoskarkelot

KTP:n peli näytti perin improvisoidulta. Usein pallo kiersi käsissä kaarella, kunnes joku löysi sopivan heittoraon. Toinen suosittu variaatio oli ajo korille ja sieltä syöttö kaarelle.

KTP linkosi ottelussa peräti 30 kolmen pisteen heittoyritystä, kun kakkosyritykset jäivät 28:aan.

Kolmosista 12 upposi (40%), kakkosista 18 (64%). Tärkeimmät osumat nähtiin päätösneljänneksellä, kun Michael Pounds ja Joonas Lehtoranta säkittivät kolmoset peräkkäisistä hyökkäyksistä ja lievässä pinteessä ollut KTP pääsi 66—59-johtoon.

KTP oli ehtinyt jo harppoa mukavaan 41—33-puoliaikajohtoon, mutta Kouvot ajoi sen kiinni tauon jälkeen kahdessa minuutissa.

Viimeisellä minuutilla Kouvot nousi kolmen pisteen päähän (81—78), kun KTP:n Tyrell Nelson löi turhaan kätensä korilevyyn Kouvot-pelaajan epäonnistuneen layupin hetkellä. Toisessa päässä Antto Nikkarinen ajoi liian ahtaaseen rakoon ja menetti pallon, mutta Kouvojen Ville Kauniston kolmen pisteen heittoyritys meni kotkalaisten onneksi ohi.

Viimeisen pisteen upotti Nelson vapaaheittoviivalta.

Nelsonilta vahva peli

201-senttinen Nelson (17/5) esitti vahvoja sisäpeliotteita ja upotti kahdeksan kakkosta. Vasta pitkän harkinnan jälkeen sopimuksen saanut sentteri Kevin Langford (10/6) pelasi ihan kohtuullisesti.

Kohuttu Matt Williams Jr. heitti 14 pistettä ja otti seitsemän levypalloa, mutta ei ainakaan vielä sadetta tehnyt. 11 heittoyrityksestä viisi meni sukkaan.

Neljäs amerikkalainen Donte Thomas (8/7) sulautui vahvan alun jälkeen tapettiin.

Antto Nikkarinen johti peliä ihan mehevästi. 10 pisteen ja kuuden syötön tilastoa rumensivat kuusi menetystä. Myös Michael Pounds (10/2) rikkoi kymmenen pisteen rajan.

Joonas Lehtoranta heitti 8 pistettä ja antoi viisi syöttöä. Juho Lehtorannan pistesaldo oli 3 ja Markus Rautasalon 2.

KTP:n kauden toinenkin ottelu pelataan Karhuvuoressa. Ensi tiistaina vastassa on sarjanousija Kaarinan Ura.

KTP-Basket—Kouvot 82—78 (41—33)

KTP: Tyrell Nelson 17/5, Matt Williams Jr. 14/7, Kevin Langford 10/6, Antto Nikkarinen 10/3/6 syöttöä, Michael Pounds 10/2, Donte Thomas 8/7, Joonas Lehtoranta 8/1/5 syöttöä, Juho Lehtoranta 3/5, Markus Rautasalo 2/0.

Kouvot: Elbert Matthews 23/3, Teemu Knihtinen 13/6, Ville Kaunisto 12/2, Jeremy Morgan 11/6/6 syöttöä/5 riistoa, Arttu Saarijärvi 6/5/5 syöttöä, Ilmari Toikkanen 6/4, Severi Kaukiainen 5/2, Vili Nyman 2/1.

Erotuomarit: Miltiadis Ioannidis, Jukka Mustapää, Karolina Andersson.

Yleisö: 1 101.