KaVe palasi kohmeisena tauolta – Mutta sitten "kuningas" Määttänen otti homman haltuun

Jukka Lehtoranta

Libero Hassib Rezai tuuletti Marko Määttäsen (13) voittamaa pistettä. Rezain takana iloitsee Anton Lepistö.

Karhulan Veikkojen 1-sarjan lentopallojoukkue palasi unisesti joulutauolta. KaVe sekoili puolitoista erää ennakolta heikompaa JyväsLentistä vastaan, mutta sai sitten sen verran juonesta kiinni, että käänsi kotiottelun voitoksi 3–1 (12–25, 25–22, 25–23, 25–22).

– Virheiden määrä oli järkyttävä kahdessa ensimmäisessä erässä, KaVen valmentaja Esa Piipari myönsi.

– Onneksi pystyttiin niitä sen jälkeen vähentämään ja syöttöäkin vaikeuttamaan. Mutta kyllähän kuningas Määttänen tämän pelin meille hoiteli, Piipari sanoi.

Ehkä katsottiin ennen peliä taas liikaa sarjataulukkoa ja luultiin, että tästä tulee helppoa. — Esa Piipari

24-vuotias hakkuri Marko Määttänen oli Piiparin kehujen arvoinen. Hän teki 19 pistettä (kauden paras) ja kantoi etenkin neljännessä erässä isännät maaliin.

Määttänen torjui ja iski, torjui ja iski – kunnes JyLe oli lyöty.

Jukka Lehtoranta

"Kuningas" Määttänen ja Anton Lepistö torjuntatöissä.

Rastamo sai suukon

Puolitoista erää KaVe oli hävyttömän huono. Ensimmäinen erä meni läpihuutojuttuna vieraille, ja toistakin JyLe johti vielä 21–19. Sitten Anton Lepistö onnistui kahdesti peräkkäin, ja erä kääntyi KaVelle.

Kolmannessakin erässä vierailla oli tilaisuutensa. Se johti 21–20, kunnes koitti KaVen Aleksander Rastamon tähtituokio. Hän voitti isännille erän neljä viimeistä pistettä, ja libero Hassib Rezai innostui näytöksestä niin, että näytti antavan suukon nuoren joukkuekaverinsa poskelle.

– Loppujen lopuksi saatiin se mitä lähdettiin hakemaan eli kolme pistettä. Ehkä katsottiin ennen peliä taas liikaa sarjataulukkoa ja luultiin, että tästä tulee helppoa, Esa Piipari sanoi.

– Tässä sarjassa ei ole yhtään joukkuetta, jonka voittaa helposti. Voimme voittaa kenet tahansa, mutta voimme myös hävitä kenelle tahansa.

Neljän joukko yhtä tavoitteena

KaVe nousi 22 pisteeseen ja on sarjassa tukevasti seitsemäntenä. Joukkue asetti ennen kauden alkua tavoitteeksi neljän parhaan joukkoon yltämisen, ja vaikka eroa neljäntenä olevaan Maaningan Mahtiin onkin 14 pistettä, KaVessa uskotaan yhä.

– Se on ihan realismia vielä. Meillä on monta peliä rästissä, ja kunhan saamme loputkin pelaajat sairaslistalta mukaan, olemme vahvoilla. Penkki tulee olemaan vielä isossa osassa, Piipari sanoi.

KaVe pelaa seuraavaksi ensi sunnuntaina vieraissa VaLePaa vastaan. 

Luetuimmat