Pulkkasen jatkopaikka oli hukkua pallojen mukana vesiesteisiin — kaksi suomalaista jatkaa voittotaistelussa Dubaissa

EPA-EFE/MARTIN DOKOUPIL

Tapio Pulkkanen löi neljännellä reiällä pallonsa vesiesteeseen ja joutui jatkamaan rannalta yhden lyönnin rangaistuksen jälkeen.
Tapio Pulkkanen löi neljännellä reiällä pallonsa vesiesteeseen ja joutui jatkamaan rannalta yhden lyönnin rangaistuksen jälkeen.

Kymen Golfin Tapio Pulkkasen toinen kierros golfin Euroopan-kiertueen Dubai Desert Classicissa sujui alakanttiin. Aamulla kello 7.20 kierrokselleen lähtenyt Pulkkanen pelasi tuloksen 73 (yksi yli parin) ja joutui jännittämään pitkälle iltapäivään jatkopaikkansa puolesta.

Lopulta selvisi, että Pulkkasen yhteistulos kolme alle parin (68+73) riittää kuin riittääkin täpärästi jatkoon. Hän jakaa 56. sijaa ennen viikonlopun kahta kierrosta.

— Vähän oli vaikea päivä tänään. Vesipallot maksoivat lyöntejä ja puttaaminen oli edelleen hankalaa, Pulkkanen sanoi.

Hän löi kahdella reiällä rautamailalyönnin veteen ja joutui ottamaan sakkolyöntejä. Pulkkanen putosi tuloslistalla 37 sijaa, ja jatkopaikka näytti jo lipuvan tavoittamattomiin. Iltapäivän ryhmissä pelanneista ei kuitenkaan lopulta löytynyt liikaa ohituskaistalla kiitäjiä.

Kisan kärkipaikkaa jakavat Australian Lucas Herbert ja USA:n Bryson DeChambeau tuloksessa 12 alle parin. Ihan kärkitaistelusta Pulkkanen taitaa jo olla ulkona, mutta 15 parhaan joukkoon matka on vain viiden lyönnin verran.

— Nyt vain isolla sykkeellä viikonloppuun, Pulkkanen sanoi.

EPA-EFE/MARTIN DOKOUPI

Dubaissa riittää hiekkaa kentän reuna-alueilla. Kim Koivu löi jatkolyöntiä 12. väylän sivusta.

Kaikki neljä suomalaista jatkoon

Muista suomalaisista Kim Koivu (—8, 67+68) jakaa kymmenettä sijaa ja Kalle Samooja (—7, 66+70) 14:ttä sijaa. Samooja oli kaksi reikää ennen loppua vielä toisena, mutta lopetti kierroksensa bogiin ja tuplabogiin.

Päivän parhaan suomalaistuloksen pelasi Mikko Korhonen. 67 lyönnin kierros nosti helsinkiläisen jakamaan 29. sijaa ja varmisti sen, että kaikki neljä suomalaista kilpailevat viikonloppuna 3,25 miljoonan dollarin palkintorahoista.

Viime viikolla kaikki neljä karsiutuivat Abu Dhabin kisan puolivälissä.