Grillimakkaraongelma ratkesi onnellisesti, KTP huokaisi helpotuksesta – "Älytönhän se tulkinta on, vaikkei nyt meitä koskekaan"

Liigaseura FC Lahti lopettaa ottelutapahtumien oheismyynnin, koska aluehallintoviraston mukaan "kaikilla ravintolan asiakkailla pitää olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä".

Arkisto

Voiko grillimakkaran syödä turvallisesti urheilutapahtuman katsomossa? FC Lahden otteluissa ei voi.
Voiko grillimakkaran syödä turvallisesti urheilutapahtuman katsomossa? FC Lahden otteluissa ei voi.

FC KTP:n toimistolla huokaistiin helpotuksesta syvään keskiviikkoiltana, kun vuorokauden ajan kestänyt hämmennys ottelutapahtuman oheismyynnin kohtalosta hälveni.

– Selvittiin säikähdyksellä, KTP:n ottelujen tapahtumapäällikkö Matti Välimaa raportoi tiiminsä kokouksen jälkeen.

– Lahdessa on eri tilanne kuin meillä. Me voimme toimia entiseen tapaan.

Jalkapallon liigaseura FC Lahti kertoi tiistaina lopettavansa toistaiseksi oheismyynnin otteluissaan, koska Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan ottelutapahtumassa tehtävä elintarvikemyynti rinnastetaan ravintolatoimintaan ja nyt koronarajoitusten aikana "kaikilla ravintolan asiakkailla pitää olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä".

– Lahdessa koko stadionalue on ravintola-aluetta. Meillä taas ei ole, joten meitä koskevat eri säännöt, KTP:n Välimaa kertoi.

Avin tulkinnan mukaan Lahden stadionilla tulisi siis olla jokaiselle katsojalle oma pöytä, jos tapahtumassa myydään edes makkaraa. Makkaran syöminen seisaaltaan tai edes omalla istumapaikalla katsomossa ei ole mahdollista.

Älytönhän se tulkinta on, vaikkei nyt meitä koskekaan. — Matti Välimaa

– Älytönhän se tulkinta on, vaikkei nyt meitä koskekaan, Välimaa totesi.

Lahden tapaus ehti säikäyttää hetkeksi myös Haminan Palloilijoiden toiminnanjohtajan Marko Hovin. Hovi totesi HP:n kuitenkin noudattavan kaikissa tilanteissa voimassa olevia määräyksiä.

– Minun mielestäni makkaran kyllä pystyy turvallisesti syömään omalla paikalla katsomossakin, kun siellä on ne turvaetäisyydetkin. Mutta kuten sanottu, me noudatamme aina viranomaisten määräyksiä, Hovi sanoi.

Aluehallintoviraston viestintäyksikön päällikkö Jaana Lehtovirta sanoi tiistaina Helsingin Sanomille, että Avi vain valvoo lain noudattamista ravintolatoiminnan osalta.

– Kyseessä ei ole mikään Avin mielivaltainen tulkinta, vaan tartuntatautilain muutos ja siihen liittyvä hallituksen asetus. Kaikkia koskevat samat säännöt, Lehtovirta sanoi HS:lle.

Vaatimus siitä, että jokaisella ravintolan asiakkaalla on oma istumapaikka, on voimassa toistaiseksi elokuun loppuun asti.

Uusimmat uutiset