Urheiluseurojen kertaluonteiset korona-avustukset tulevat haettavaksi helmikuussa Kotkassa

Kertaluonteinen avustus on tarkoitettu ammattimaista urheilua harjoittavan kotkalaisen urheiluseuran tukemiseen.

Raimo Eerola

Kotkan hyvinvointilautakunta päätti päivitetyistä urheiluseurojen korona-avustusten kriteereistä.
Kotkan hyvinvointilautakunta päätti päivitetyistä urheiluseurojen korona-avustusten kriteereistä.

Kotkan hyvinvointilautakunta hyväksyi tiistain kokouksessa urheiluseurojen korona-avustusten päivitetyt kriteerit.

Kertaluonteinen avustus on tarkoitettu ammattimaista urheilua harjoittavan kotkalaisen urheiluseuran tukemiseen. Avustus koskee toimintavuotta 2020.

Ammattimaisuus määritellään urheiluseuran toiminnan vaikuttavuuden ja laadun perusteella. Toiminnan laatuun vaikuttavat urheiluseuran edustusjoukkueiden ja -urheilijoiden edustama sarjataso sekä palkatun henkilöstön määrä. Toiminnan vaikuttavuuteen vaikuttavat urheiluseuran kilpailutapahtumien yleisökeskiarvo ja valtakunnallinen medianäkyvyys.

Avustuskriteereissä huomioidaan menetetyt pääsylippu- ja muut myyntitulot, henkilöstön palkkakustannukset ja seurojen muut julkiset avustukset toimintavuodelle 2020. Kertaluonteisiin korona-avustuksiin on varattu yhteensä 40 000 euroa.

Korona-avustusten hakuaika on 1.–21.2. Hakuajan jälkeen avustustyöryhmä laatii avustusesityksen, joka tulee hyvinvointilautakunnan päätettäväksi.

Kaupungin liikuntapalvelut valmisteli avustusten jakamista alun perin viime syksynä. Silloinen tukiesitys palautettiin uudelleen valmisteltavaksi, sillä talvi- ja kesälajien ei katsottu olleen tasapuolisessa asemassa.

Uusimmat uutiset