Juniorimenestystä: Pyhtään Yrityksen pojille ylivoimainen aluemestaruus salibandyssa, Rauhalan 6C voitti Hese-kisan ja KTP:n 15-vuotiaat aloittavat pudotuspelit kotisalissaan

Pyhtään Yrityksen voittoisat pelaajat ryhmäkuvassa.
Pyhtään Yrityksen voittoisat pelaajat ryhmäkuvassa.

Pyhtään Yrityksen E2-juniorit (s. 2008) juhlivat salibandyn aluemestaruutta. Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan alueiden yhteisessä loppuhuipentumassa Yritys voitti ensin Coach Teamin 11—6 ja finaalissa SB Welhot 7—1.

Ennen finaaliturnausta Yritys pelasi 21 lohko-ottelua ja voitti ne kaikki.

— Osasimme odottaa menestystä, mutta se yllätti, miten paljon menimme kauden aikana eteenpäin. Alkukaudesta saattoi olla jonkin joukkueen kanssa tiukka peli, mutta seuraavalla kerralla vastustaja jäi jalkoihin. Pojilla on kova motivaatio, päävalmentaja Jussi Luostarinen sanoi.

Joukkueessa on 19 pelaajaa, mikä on pienellä paikkakunnalla kova lukema yhden ikäluokan joukkueeseen. Yhteistyötä joukkue teki SBS Haminan kanssa: muutama poika kävi lainalla Haminan 07-junioreissa, ja sieltä pelasi poikia Yrityksessä.

— Suuri osa on aloittanut jo vuonna 2011 perhesählyssä. Se on meillä kantava voima. Perhesählyssä opitaan treenaamaan ja saadaan mailataidot alulle.

Rauhalan 6C pääsee Tampereelle

Luostarisen lisäksi joukkuetta valmentavat Mika Hartonen ja Tuomas Palonen.Kotkalaisen Rauhalan koulun 6C-luokka pääsee yleisurheilun Hese-kisojen finaaliin. Luokka voitti keskiviikkona Kotkassa järjestetyn Kymenlaakson piirikarsinnan.

Rauhalan 6C oli paras sukkulaviestissä, kolmanneksi paras pituushypyssä, toiseksi paras keihäänheitossa ja ykkönen kierrosviestissä. Langinkosken koulun 6D jäi voittajista vain yhden sijalukupisteen päähän.

Kolmas oli kouvolalaisen Mansikkamäen koulun 6L ja neljäs Haminan Poitsilan koulun 5.—6.-yhteisluokka.

5.- ja 6.-luokkalaisten Hese-kisan piirikisojen voittajat kohtaavat valtakunnallisessa finaalissa Tampereella toukokuun lopulla.

5.—6.-luokkalaisten Hese-kisan Kymenlaakson piirikilpailu (sukkulaviesti, pituushyppy, keihäänheitto, kierrosviesti):

1) Rauhalan koulu 6C (7 sijalukupistettä), 2) Langinkosken koulun 6D (8), 3) Mansikkamäen koulun 6L (10), 4) Poitsilan koulun 5.—6. lk (22), 5) Rauhalan koulun 5A (23), 6) Uuden-Summan koulun 6. lk (26), 7) Mansikkamäen koulun 5L ja Uuden-Summan koulun 5. lk (32), 9) Miehikkälän kirkonkylän koulun 5.—6. lk (36), 10) Ruonalan koulun 5A (45), 11) Jaalan koulun 6A (120), 12) Jaalan koulun 6B (126), 13) Jaalan koulun 5. lk (138). Jaalan koulun luokat eivät osallistuneet kierrosviestiin ja saivat siitä 99 sijalukupistettä.

SUL/Piia Jäntti

Rauhalan koulun 6C-luokka pääsee Hese-kisan valtakunnalliseen finaaliin Tampereelle.
Rauhalan koulun 6C-luokka pääsee Hese-kisan valtakunnalliseen finaaliin Tampereelle.

KTP:n 15-vuotiaat isännöivät SM-pudotuspelejä

KTP-Basketin ja Katajan välinen 4. puolivälieräottelu ei ole lauantaina ainoa koripallon pudotuspelimatsi Karhuvuoressa. Ottelua ennen ja sen jälkeen kentällä nähdään 15-vuotiaiden poikien SM-sarjan neljännesvälieriä. Kahdeksan joukkueen turnausta isännöi KTP. Pudotuspelien toiset kahdeksan joukkuetta pelaavat Kouvolassa.

KTP voitti kuudesta syksyn pelistään neljä ja kuudesta kevään pelistään viisi. Sijoitus runkosarjassa oli neljäs. Neljännesvälierässä vastaan tulee 13:nneksi sijoittunut Huima.

Turnaus jatkuu sunnuntaina puolivälierillä ja sijoitusotteluilla. KTP:n vastustaja on HNMKY (5:s) tai HoNsU (12:s).

— Jos voitamme lauantaina, pelaamme sunnuntaina jompaa kumpaa vastaan paikasta neljän joukkoon ja SM-lopputurnaukseen, KTP:n valmentaja Mauri Laiho kertoo.

— Hianoa, että saimme pelit Kotkaan. Näin isoa turnausta ei täällä ole vähään aikaan ollutkaan.

Laihon mukaan minimitavoite on saavuttaa ensi kaudeksi paikka 16-vuotiaiden SM-sarjaan. Se irtoaa yhdellä voitolla joko lauantaina tai sunnuntaina.

Korisliigaottelun vuoksi KTP pelaa Huimaa vastaan vasta kello 20.

— Olisimme voineet siirtää pelin Karhulan liikuntahalliin, mutta se ei ole kotikenttämme. En usko, että ajankohdasta tulee mitään ongelmaa. Toivottavasti yleisöäkin jäisi katsomaan ja kannustamaan meitä, Laiho sanoo.