KTP:n cuptaival päättyi — Rautasalon ja Ailion ei

Joulukuussa liigaottelussa nollille jäänyt Vilppaan Antonio Ballard oli nyt Salossa cup-ottelun kuningas. Jalkavammasta toipunut Juho Lehtoranta palasi kentälle pitkän tauon jälkeen.

SSS/MARKO MATTILA

Pallo pomppii Vilppaan Miikka Luosmaan ja KTP:n Michael Poundsin ulottuvilta. Oikealla Antto Nikkarinen.
Pallo pomppii Vilppaan Miikka Luosmaan ja KTP:n Michael Poundsin ulottuvilta. Oikealla Antto Nikkarinen.

Armottomana kotijoukkueena tunnettu Salon Vilpas pystyi jälleen voittamaan KTP-Basketin. Tällä kertaa Suomen cupin puolivälierissä. Syksyllä liigassa kotkalaiset taipuivat Salossa niukasti. Nyt cupissa ero oli hieman selkeämpi.

Vilpas oli pelillisesti valmiimpi joukkue ottelun alussa, ja tauolla KTP:llä oli takaa-ajettavaa jo 15 pistettä numeroissa 53—38. KTP pääsi vielä seitsemän pisten päähän, mutta loppusummerin soidessa ero oli 12 pistettä 98—86.

Kummatkin joukkueet tuntuivat olevan tyytyväisiä tulokseen. Vilpas halusi jatkopaikan, ja KTP sai enemmän lepoaikaa liigapeleihin keskittymiseen.

— Valmistautumisemme otteluun oli hieman erilainen, kuin liigaottelulla. Viisikosta puuttui palanen, kun cupissa pelataan kolmella jenkillä. Emme oikein paljoa ennen ottelun alkua tienneet, ketä jää penkille, kuvaili tilannetta KTP:n valmentaja Tomi Kaminen.

Lopulta ilman peliaikaa jäi Jalen Jackson. Vilppaalla valintatilanne oli helpompi, sillä Brandon Taylor on loukkaantuneena ja Vilpas pelasi häntä ilman jo edellisen liigapelinsä Uudessakaupungissa. Isänniltä puuttui kokoonpanosta myös ykköstakamies Teemu Rannikko.

Lopputulos kelpasi molemmille

Fyysisyyttä ei ottelusta silti kahden ison pelaajan poissaolosta huolimatta puuttunut.

— Meillä riitti tänään energiaa, joka nähtiin eritoten levyreissä. Hyökkäyspään levyrit veimme 15—3 ja siitähän tuo lopullinen piste-erokin oikeastaan tulee, tiivisti Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo.

Kummatkin joukkueet tuntuivat olevan tyytyväisiä tulokseen. Vilpas halusi jatkopaikan, ja KTP sai enemmän lepoaikaa liigapeleihin keskittymiseen.

— Olihan siinä meilläkin mahdollisuuksia. Nousimme päätösneljänneksellä jo seitsemän pisteen päähän, mutta sitten tilanne kuivui. Oikeastaan meidän päät notkahtivat jo aiemmin, kun Vilpas tuli kovaa, Kaminen lisäsi.

Juho Lehtoranta palasi sairaslistalta

Vilppaan Antonio Ballard oli kentän ykkönen. Joulukuussa Kotkan liigaottelussa Ballard jäi nollille, mutta otti nyt vahingon takaisin korkojen kanssa: 29 pistettä ja 11 levypalloa.

KTP:stä Michael Pounds heitti 19 ja Antto Nikkarinen 18 pistettä. Positiivista oli Juho Lehtorannan paluu kentälle lähes kolmen kuukauden poissaolon jälkeen. Lehtoranta loukkaantui cup-ottelussa Lahdessa marraskuussa, ja pelasi nyt ensimmäiset minuuttinsa (seitsemän) sen jälkeen.

SSS/MARKO MATTILA

Vilppaa Mikko Koivisto syöttää, eikä KTP:n Tyrell Nelson ehdi tielle.
Vilppaa Mikko Koivisto syöttää, eikä KTP:n Tyrell Nelson ehdi tielle.

Rautasalo ja Ailio jatkavat välieriin

Vilpas saa cupin välierässä vastaansa I divisioona A:ssa dominoivan Lahti Basketballin, jolla KTP hävisi syksyllä ensimmäisellä kierroksella, mutta sai silti jatkaa tänne asti.

Nykymuotoisen cupin kummallisuuksiin kuulkuu myös se, että vaikka KTP:n kymmenennen cupmestaruuden metsästys päättyikin, kaksi KTP:n pelaajaa jatkaa edelleen.

Markus Rautasalon ja Okko Ailion junioriseura Munkkiniemen Kisapojat eteni nimittäin tänään välieriin. MuKi kukisti vieraissa järvenpääläisen Raidersin 68—64. Rautasalo heitti 14 pistettä.

1. divisioona B:ssä pelaava MuKi kohtaa välierässä Tampereen Pyrintö—Forssan Koripojat -ottelun voittajan. Pyrintö ja FoKoPo pelaavat puolivälieränsä vasta 22. helmikuuta.

Vilpas—KTP 98—86 (53—38)

Vilpas: Antonio Ballard 29/11, Jamie Skeen 20/8, Mikko Koivisto 18/3, Jack Gibbs 17/3.

KTP: Michael Pounds 19/1, Antto Nikkarinen 18/3/6s, Kevin Langford 14/4/5s, Tyrell Nelson 19/11/4s, Donte Thomas 10/7, Janne Lehtoranta 6/0, Juho Lehtoranta 0/2.