Paljon muuttunut PeKa näyttää hyvältä — ”En tiedä kuinka moni seura häntä tavoitteli, mutta varmasti moni”

Roope Mäkelä hehkuttaa Vimpelin Vedosta siirtynyttä Noora Järvikangasta yhdeksi siirtomarkkinoiden tavoitelluimmista pelaajista.

Jukka Lehtoranta

Uusilla pekalaisilla oli hauskaa viime viikonloppuna Karhulan torilla järjestetyssä seuratapahtumassa. Pelaajat vasemmalta Ashli Payne, Minna Sten, Ashley Morrissette, Reetta Tulkki ja Noora Järvikangas. Kuudes uusi eli Ellen Järvinen oli estynyt saapumasta.
Uusilla pekalaisilla oli hauskaa viime viikonloppuna Karhulan torilla järjestetyssä seuratapahtumassa. Pelaajat vasemmalta Ashli Payne, Minna Sten, Ashley Morrissette, Reetta Tulkki ja Noora Järvikangas. Kuudes uusi eli Ellen Järvinen oli estynyt saapumasta.

Peli-Karhut lähtee puolustamaan naisten koripallomestaruutta perusteellisesti uudistuneella joukkueelle. Kun kotkalaiset pelasivat sunnuntaina ensimmäisen harjoitusottelunsa Hyvinkään Pontevaa vastaan, uudet pelaajat tekivät joukkueen 80 pisteestä 76.

— Hyviä pelaajia lähti ympäri maailmaa (Anissa Pounds Espanjaan, Elina Oravakangas Yhdysvaltoihin ja Maria Koskinen Kouvolaan), mutta hyviä tuli tilalle. Emme ole vielä valmiita, mutta ensimmäinen harjoituspeli näytti jo oikein hyvältä, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä sanoo.

Koripallo edellä olen mennyt koko ajan. — Noora Järvikangas

Yksi uusista tulokkaista on Vimpelin Vedosta siirtynyt 24-vuotias Noora Järvikangas. Mäkelä hehkutti 184-senttistä nelospaikan pelaajaa kesällä ”yhdeksi siirtomarkkinoiden tavoitelluimmista pelaajista”.

— Noora on nuori ja iso pelaaja, joka on kehittynyt joka vuosi tosi paljon ja jolla on lisäksi hyvä kaukoheitto. Ei ole ihme, että hän pääsi kesällä maajoukkueen mukaan, Mäkelä sanoo.

— En tiedä kuinka moni seura häntä tavoitteli, mutta varmasti moni.

Järvikangas on valmentajansa sanoista mielissään.

— Kuulostaahan se kivalta, mutta samalla se kuulostaa siltä, että minulta odotetaan paljon. Olisi hienoa, jos pystyisin täyttämään odotukset, Järvikangas sanoo.

Hän oli viime kaudella naisten liigan seitsemänneksi paras kotimainen korintekijä 11,7 pisteen keskiarvolla, heti PeKan tehokkaimman kotimaisen, Anissa Poundsin kintereillä. Levypalloja Järvikankaan näppeihin tarttui 6,3 ottelua kohden.

Forssaan, Oklahomaan, Pohjanmaalle — ja Kotkaan

Järvikangas on helsinkiläisen Karhun Poikien kasvatti, mutta aikuisten koripalloa hän on toistaiseksi pelannut vain pääkaupungin ulkopuolella — Vimpelin lisäksi Forssan Alussa ja kauden 2013—14 Yhdysvalloissa oklahomalaisessa Oral Roberts -yliopistossa.

— Koripallo edellä olen mennyt koko ajan. Jossain vaiheessa haluan yliopistoon opiskelemaan, mutta katson tämän koriksen ensin, hän sanoo.

Yliopistovuosi Yhdysvalloissa ei ollut ihan sitä mitä Järvikangas toivoi.

— Siellä painotettiin, että stipendi on tosi arvokas, ja kaikki toiminta tähtäsi voittamiseen. Voittaminen on tietysti urheilussa tärkeää, mutta yksilöt unohdettiin, eikä aika siellä vienyt minua urheilijana eteenpäin.

Järvikangas palasi Forssaan ja jatkoi sieltä kahdeksi kaudeksi Etelä-Pohjanmaalle.

Jukka Lehtoranta

Noora Järvikangas tiistain harjoituksissa.

Opettajan hommat kiinnostavat, mutta...

Kotkassa Järvikangas on ollut jo heinäkuusta asti. Hänellä on työpaikka resurssiopettajana Mussalon alakoulussa.

— Olen tehnyt paljon sijaisuuksia, ja opettajan työt kiinnostavat. Mutta moni muukin asia kiinnostaa, enkä ole osannut vielä päättää miksi haluaisin isona tulla, Järvikangas nauraa.

Peli-Karhuihin hän päätyi ”monen asian summana”.

— Esimerkiksi valmentaja vaikutti valintaan. Halusin päästä pelaamaan Roope Mäkelän joukkueeseen. Ja Kotka on vaikuttanut paikalta, jossa asiat hoidetaan hyvin ja pelaajista pidetään huolta.

”Linda on erikoistapaus”

PeKan kolmas amerikkalaisvahvistus, vanha tuttu Daisha Simmons saapuu Suomeen torstaina. Sen jälkeen valmentaja Mäkelä odottaa enää Linda Lehtorannan ratkaisua.

— Olemme neuvotelleet ja tehneet tarjouksenkin, mutta Lindalla on varmaan paljon muitakin vaihtoehtoja. Odotamme hänen ratkaisuaan ja toivomme parasta, Mäkelä sanoo.

PeKa ei tavoittele muita pelaajia vaikka Lehtoranta päätyisikin muualle.

— Linda on erikoistapaus, koska hän on huippupelaaja ja kotkalainen. Meillä on taloudelliset mahdollisuudet hänen hankkimisekseen, mutta jos hän ei tule, ei niitä rahoja kannata väkisin muualle käyttää, Mäkelä sanoo.

Naisten korisliiga käynnistyy runsaan kahden viikon kuluttua. PeKa avaa kautensa kotiottelulla viime kauden finaalivastustajaa Catzia vastaan lauantaina 6. lokakuuta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet