KTP:n alkukauden liito katkesi tylysti Kauhajoella – Lisämurheita toi Joonas Lehtorannan loukkaantuminen

"Heidän intensiteetti, tahto, vauhti, liike ja epäitsekkyys oli ihailtavaa katsottavaa", kommentoi päävalmentaja Tomi Kaminen vastustajaa.

Erkki Hautaviita

KTP:n Greg Mangano (oik.) vietti 31-vuotissyntymäpäiviä tekemällä 31 pistettä. Se oli kuitenkin laiha lohtu Karhun ryöpytyksessä.
KTP:n Greg Mangano (oik.) vietti 31-vuotissyntymäpäiviä tekemällä 31 pistettä. Se oli kuitenkin laiha lohtu Karhun ryöpytyksessä.

Kolmella voitolla kauden aloittanut KTP-Basket törmäsi oranssiin muuriin Kauhajoella keskiviikkona. Kotijoukkue Karhu murjoi taululle lukemat 122-89 (61-45).

Ottelun alku oli lupaava KTP:lle. Vieraat kävivät parhaimmillaan kymmenen pisteen johdossa. Tummat pilvet kerääntyivät toisen neljänneksen alussa. Joonas Lehtoranta jäi kentän laidalle huollettavaksi, eikä enää palannut parketille.

– Kun hän loukkaantui, me romahdimme mielestäni täysin. Valitettavaa, mutta näin se meni tänään, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen kertoi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Lehtoranta ehti 9 minuutin peliajalla kirjauttaa teholukeman +11. Tämän jälkeen Karhu nosti koko kentän prässiin sekoittaen KTP:n pelinrakentelun. Hyökkäyspäässä kotijoukkue jätti suosiolla väliin korinaluspainin, ja keskittyi nakkelemaan kolmosia kovalla prosentilla. Karhu teki taukoon mennessä 33 pistettä kaaren takaa. Koko ottelussa oranssipaidat upottivat 19 kolmen pisteen heittoa.

Kauhajoki eri tasoa kuin aiemmat vastustajat

Kolme kautta Kauhajoella viettänyt Greg Mangano osui tuttuihin koreihin myös KTP:n paidassa. Syntymäpäiväsankari (31 vuotta) keräsi jälleen mojovan tilastorivin (31/14/3s). Joe Burton säesti 21 pisteellä, mutta duo ei pahemmin Kauhajokea hetkauttanut.

Olimme askeleen-pari perässä joka tilanteessa. — Tomi Kaminen

– Räpiköimme puolustuksessa. Kun antaa vastustajalle 122 pistettä, ei voi voittaa montaa peliä, jos yhtään. Tiedän, että Karhu pelaa aina hyvin kotona. Emme olleet valmiita siihen, Mangano totesi.

Kaminen näki Kauhajoen pelanneen aivan eri tasolla kuin KTP:n aiemmat vastustajat tällä kaudella.

– Heidän intensiteetti, tahto, vauhti, liike ja epäitsekkyys oli ihailtavaa katsottavaa. Olimme askeleen-pari perässä joka tilanteessa.

Puolen tunnin pelin jälkeen tilanne oli 91-70 ja viimeinen neljännes oli lähinnä henkilökohtaisten tilastojen kaunistelua. Karhun Bojan Sarcevic käytti avoimien ovien päivän hyväkseen tyylittelemällä peräti 13 syöttöä.

KTP:n Shaquille Thomas jäi seitsemään pisteeseen – nämäkin syntyivät pelin jo ratkettua. Cedric Latimer vietti pitkät tovit vaihtopenkillä. Liekö taustalla pientä vammaa vai mitä, mutta Thomasin tavoin Latimer ei päässyt missään vaiheessa pelin rytmiin mukaan. Vaikka peli lopussa repsahtikin, niin vaihtopenkkien pistevertailu (52-18) kertoo jotain.

Kamisen mukaan alkukauden sivussa ollut Braxton Huggins pelaa todennäköisesti perjantaina kotiottelussa Nokiaa vastaan.

– Toivottavasti. Tarvetta on, kun Joonas on poissa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset