”Koko ryhmä täynnä sotureita” — Titaanit nollasi Karjalan Koplan NHL-veteraanin ja aloitti karsintasarjan voitolla

Juha Pitkänen

Paluun punapaitaan tehnyt Joni Jokila juhli maaliaan yhdessä vaihtopenkkiläisten kanssa.
Paluun punapaitaan tehnyt Joni Jokila juhli maaliaan yhdessä vaihtopenkkiläisten kanssa.

Jääkiekon Suomi-sarjan karsinta on karu paikka. Kun neljästä joukkueesta vain yksi pääsee ensi kaudella pelaamaan Suomi-sarjaa, on jokainen voitto tärkeä. Titaanit aloitti sellaisella, kun se otti 5—3-vierasvoiton parin kovaa vahvistusta värvänneestä Karjalan Koplasta.

Titaanien suuriin onnistujiin kuului Panu Laitinen (2+1), joka teki kotkalaisten 1—0-johtomaalin ja lisäksi vapautti tunnelman onnistumalla rangaistuslaukauksessa ajassa 58.40 (3—5-maali).

Maalivahti Santeri Levänen (30 torjuntaa) puolestaan torjui vanhan liigajyrän Petri Lammassaaren rangaistuslaukauksen kolmannen erän alussa.

Titaaneihin palannut Joni Jokila onnistui heti maalinteossa (2—2).

— Upea taistelu tänään, koko ryhmä oli täynnä sotureita, päävalmentaja Mika Iltola kehui.

— Vauhdikas ottelu ja hieno esitys. Yleisöäkin oli melkein tuhat (951).

Kopla ja Brendl väsähtivät

Titaanit hallitsi avauserän alkupuolta, mutta erän lopussa ja toisen erän alussa Kopla painoi päälle ja johti ennen Jokilan maalia 2—1.

— Pakko myöntää, että tolpat olivat siinä meidän puolellamme. Toisen erän puolivälissä peli alkoi kääntyä meille, ja viimeinen erä oli meidän. Vastustaja alkoi väsyä. Kopla on laadukas joukkue, mutta näkyi, että olemme pelanneet kovempia pelejä kuin he, Iltola sanoi 2. divisioonan lohkovoittajasta.

Päätöserässä Petteri Paajanen vei Titaanit 3—2-johtoon. Kopla tasoitti vielä, mutta Teemu Toriseva vei ylivoimalla Titaanit 4—3-johtoon ennen Laitisen onnistunutta rankkaria.

Koplan ykköskentässä pelannut Lammassaari jäi kiikaritehoille 0+0, samoin lähes 100 NHL-ottelua pelannut kiekkokiertolainen Pavel Brendl, 38.

— Brendl väsähti lopussa selvästi. Peluutimme ykkösketjuamme heidän ykköstään vastaan, ja hyvin toimi, Iltola kehui Laitisen, Jere Koikkalaisen ja Roope Lantan vitjaa.

Sunnuntaina isot panokset

Myös toinen suomisarjajoukkue Muik Hockey otti 5—3-voiton kakkosdivariseurasta, heillä vastassa oli Lapuan Virkiä. Muik Hockey tulee sunnuntaina Kotkaan.

— En lähde sanomaan, kumpi on parempi porukka, Karjalan Kopla vai Muik Hockey. Siinä on kaksi eri tyylistä joukkuetta. Kaikki tietävät pelin panoksen. Nyt avainasemassa on hyvä palautuminen, Iltola sanoi.

Kuudella pakilla matkassa ollut Titaanit saa sunnuntaiksi riveihinsä puolustaja Ville Äijälän. Muuten kokoonpano pysyy samana.

Titaanien viimeinen karsintasarjaottelu on ensi viikon lauantaina Virkiää vastaan Kotkassa. Siihen olisi hyvä lähteä kuusi pistettä taskussa.