KTP:n 16-vuotiaiden puolustuspeli tikkiin videopalaverin jälkeen – Seuran kaksi vuotta nuoremmilla peli kulkee paremmin kuin syksyllä

Juha Rika

KTP:n 16-vuotiaiden puolustuspeli tikkiin videopalaverin jälkeen – Seuran kaksi vuotta nuoremmilla peli kulkee paremmin kuin syksyllä

KTP on kauden avanneiden viiden peräkkäisen tappion jälken hivuttautunut parempiin asemiin 16-vuotiaiden poikien koripallon SM-sarjassa. Lauantaina irtosi kauden viides voitto, kun Espoo Basket Team hävisi kotonaan 61–77 (28–37).

– Erittäin tärkeä voitto meille. Ensimmäistä kertaa koko kaudella puolustus oli erinomaista, olen erittäin tyytyväinen, valmentaja Mauri Laiho sanoi.

KTP pelasi loukkaantumisten vuoksi vain seitsemällä pelaajalla.

– Täytyy olla todella ylpeä pelaajista. Kävimme alkuviikosta videopalaverin siitä, miksi puolustaminen on ollut niin huonoa. Nyt kaikki tekivät, mitä pitkin.

Pisteidenteossa tehokkaimpia olivat Jasper Mussalo (25), Jarno Antila (21) ja Matias Lanki (18).

KTP on sarjassa kuudentena neljän pisteen päässä välieräpaikasta.

KTP-06:n pojat laittoivat kroppaa likoon

15-vuotiaiden poikien SM-sarjassa KTP-06 otti voiton, kun Leppävaaran Pyrintö kaatui Kotkassa 61–57.

Johtoasema vaihteli tiuhaan. EBT vei avausneljänneksen yhdeksällä pisteellä, KTP toisen 13:lla. Päätöserään lähdettiin tasatilanteesta 45–45.

– Vähän nukahdimme erän alussa, mutta pojat päättivät, ettei tätä anneta pois. Erän puolivälissä pääsimme parhaimmillaan yhdeksän pisteen johtoon, ja kestimme loppuun asti, valmentaja Marko Kylmälä sanoi.

– LePy oli isompi ja vahvempi joukkue, mutta pojat taistelivat todella hyvin. He laittoivat kroppaa likoon, uskalsivat mennä kovaa tilanteisiin ja levypalloihin. Heillä on näissä 15-vuotiaiden otteluissa aina kaikki pelissä, Kylmälä kehui.

KTP on voittanut kevään neljästä ottelustaan kaksi. Syksyllä joukkue voitti kuudesta ottelustaan yhden.