Peli-Karhut takoi viisi maalia, mutta valmentajan mielestä otteissa on nihkeyttä – "Jotain lääkkeitä pitää keksiä"

Juha Rika

Peli-Karhut takoi viisi maalia, mutta valmentajan mielestä otteissa on nihkeyttä – "Jotain lääkkeitä pitää keksiä"

Peli-Karhut voitti jalkapallon Kolmosessa lappeenrantalaisen Liryn 5–2. Komeasta maalimäärästä huolimatta joukkueen valmentaja Samuli Nieminen oli ottelun jälkeen miettiväinen.

– Hyvä tulos, mutta minusta se oli jotenkin vaikeata. Ottelu olisi pitänyt tappaa heti alussa, turhaan laskimme Liryn tasoihin, Nieminen sanoi.

PeKan Riku Koivikko teki illan ensimmäisen komean kaukolaukausmaalinsa jo 3. minuutilla. Liryn Juhamatti Ollikainen tasoitti vartin kohdalla. PeKan aloituskokoonpanoon nostettu Elmo Toivanen vei karhulalaiset johtoon 37. minuutilla.

Toisella puoliajalla Jimi Lassila osui 49. minuutilla (3–1), mutta Liry kavensi vain minuutin päästä.

Liry jäi vajaalle 58. minuutilla, kun Andrew Kaikai sai toisen varoituksen. Lassila iski toistamiseen 70. minuutilla ja Koivikon toinen kaukopommi viimeisteli lukemat lisäajalla.

– Vastustaja oli hankala samaan tapaan kuin LaPa (PeKa hävisi 1–2), ei pyrkinyt pelaamaan. Aina välillä oli hyvää esiintymistä, mutta kärkijoukkueita vastaan tulee tällä pelillä vaikeaa. Jotain lääkkeitä pitää keksiä linjojen läpi murtautumiseen, Nieminen sanoi.

Valmentaja antoi erityiskehut hyökkääjä Nico Pietiläiselle.

– Tuntuu oikein pahalta katsoa sitä juoksumäärää. Vaikka tänään ei maaleja tullut, hän tekee töitä todella suurella sydämellä, Nieminen sanoi.

PeKalla on Kolmosessa kaksi voittoa ja yksi tappio. Lauantaina joukkue kohtaa vieraissa yhden pisteen kolmesta ottelustaan saaneen Ristiinan Pallon.