Keskikenttäpelaaja Ralph Kottoy tulee KTP-paitaan Pohjois-Irlannista, laituri Antti Mäkijärvi liigajoukkue Hongasta

Keskikenttäpelaaja Ralph Kottoy tulee KTP-paitaan Pohjois-Irlannista, laituri Antti Mäkijärvi liigajoukkue Hongasta

KTP tiedottaa solmineensa pelaajasopimukset kahden pelaajan kanssa.

26-vuotias Keski-Afrikan tasavaltaa edustava Ralph Kottoy on keskikentän keskustan pelaaja. Ranskassa jalkapallo-oppinsa saanut Kottoy vakuutti KTP:n valmennuksen kahden viikon testijakson aikana. Kottoyn sopimus on yksivuotinen.

— Olen pelannut Ranskassa, Belgiassa, Portugalissa ja viimeksi Pohjois-Irlannissa. Vastaanotto Kotkassa on ollut hyvä, kertoo kaikkensa kentällä antavaksi joukkuepelaajaksi itseään luonnehtiva Kottoy KTP:n tiedotteessa.

Viime kauden Kottoy aloitti Pohjois-Irlannin toisella sarjatasolla Larnessa, mutta siirtyi kesken kauden maan pääsarjan Carrick Rangersiin.

Hän on pelannut Keski-Afrikan tasavallan maajoukkueessa viisi ottelua. Edellisen kerran hän kantoi maajoukkuepaitaa joulukuussa.

Keski-Afrikan tasavalta on tällä hetkellä FIFA:n maarankingissa sijalla 112. Suomi on 59:s.

Mäkijärvi liigasta Kotkaan

Toinen hankinta on 1+1-vuotisella sopimuksella kiinnitetty Antti Mäkijärvi. 25-vuotias Hongan kasvatti viihtyy parhaiten keskikentän laidoilla.

Viime kaudella Mäkijärvi esiintyi Hongan paidassa kahdeksassatoista liigaottelussa, ja liigaotteluita on vyöllä yhteensä 126. Hän on pelannut pääsarjassa kuudella kaudella, joista viidellä hän edusti Honkaa ja yhdellä (2015) Ilvestä.

Myös Saksan neljäs sarjataso Regionalliga tuli Antille tutuksi kolmen Oldenburgissa vietetyn kauden myötä.

— KTP todellakin osoitti haluavansa minut, ja he kertoivat hyvin tarkasti millaista roolia he minulle suunnittelevat. Juttelimme valmennuksen kanssa pelitavasta ja päivittäisestä toiminnasta, ja uskon niiden sopivan minulle hyvin. Tavoitteenani on pelata ehjä kausi isossa roolissa, Mäkijärvi sanoi seuran tiedotteen mukaan.

Myös KTP-valmennuksessa ollaan tyytyväisiä syntyneisiin sopimuksiin.

— Toivon että Antista tulee tärkeä lenkki joukkueeseemme, ja että hän antaa peliimme yhden vaihtoehdon lisää. Kottoyn tapauksessa haimme puolustavaa keskikenttäpelaajaa, joka pystyy riistämään palloja ja peittämään syöttösuuntia. Tälle pelipaikalle meillä on nyt muutamia hyviä vaihtoehtoja, mikä on hyvä, sillä kaudesta tulee pitkä, päävalmentaja Argo Arbeiter sanoi tiedotteessa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset