Linda Lehtoranta palasi puolentoista vuoden pelitauolta — PeKan Roope Mäkelä kyseli, miltä kuormitus tuntuu

Linda Lehtoranta palasi puolentoista vuoden pelitauolta — PeKan Roope Mäkelä kyseli, miltä kuormitus tuntuu

Ennakkoasetelmat PeKan ja Espoo Basket Teamin naisten Korisliigan kohtaamisessa viittasivat vahvasti vierasvoittoon, kun kotijoukkueen kokoonpanossa oli vain seitsemän pelaajaa. Erityisesti Zykira Lewisin poissaolo heikensi EBT:tä.

Ja niinhän siinä kävi, että Espoossa päädyttiin lukemiin 65—83 (26—50).

PeKa nykäisi parissa minuutissa kymmenen pisteen johdon ja eteni puoliaikaan mennessä jo reiluun johtoon. Espoolaisten puolustus jätti jatkuvasti heittotilaa kaarelle, ja varsinkin ottelun alkuvaiheissa PeKan pelaajat tilannetta hyödynsivätkin.

Koriin johtaneiden syöttöjen ja menetysten suhteesta ilmenee koko ottelun kuva: EBT:lle kertyi 21 menetystä ja vain 10 syöttöä. PeKa taas menetti pallon vain kuudesti, kun syöttöjä kertyi 23.

PeKan valmentaja Roope Mäkelä kiitteli omiaan.

— Pystyimme hyödyntämään materiaaliylivoimaamme. Laitoimme palloa kaukaa koriin ja katsoimme tarvittaessa korin allekin. Ensimmäiset 25 minuuttia sujuivat tosi hyvin, sitten meni pelailuksi.

Kentän paras oli jälleen PeKan Megan Mullings (21/12/4 riistoa), joka vajaassa 24 minuutissa haki yhdeksän hyökkäyslevypalloa ja tuntui tekevän koreja aina halutessaan. Tehokas oli myös Daisha Simmons (17/5/8 syöttöä).

Lehtorannalle heti puoli tuntia

Linda Lehtoranta (6/4/7 syöttöä) palasi puolentoista vuoden tauon jälkeen pelikentille, suoraan avaukseen, ja pelasikin saman tien kotkalaisista suurimmat minuutit, lähes puoli tuntia. Mäkelää kuormitus ei huolettanut.

— Linda on tosi hyvässä pelikunnossa ja pelasi tarkoituksella paljon. Hän liikutti palloa ja puolusti todella hyvin. Pari kertaa kyllä kysyin, miltä tuntuu.

EBT:n tärkein pelaaja oli tavan mukaan sentteri Kamilah Jackson (20/13/6 syöttöä), muiden esitys oli epätasaisempi.

Koskiselta uran parasta

Neljässä viidestä kolmosyrityksestään onnistunut PeKan Maria Koskinen (14/0) pelasi uransa parhaan liigapelin ja oli aiheesta tyytyväinen, niin omaan kuin joukkueensakin esitykseen.

— Kannatti käydä aamulla heittelemässä. Tämä oli meiltä pikkaisen parempi peli kuin viimeksi Huimaa vastaan, saimme pelin pyörimään ja menetykset pois.

Espoon Akilleksen kasvatin esitys ilahdutti Mäkelääkin.

— Espoon lahja Koskinen pelasi loistavasti ja oli tärkeä meille tänään. Onnistumiset tulivat tosi oikeaan paikkaan, kun peliä vielä ratkaistiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet