Titaanikasvatti saa nyt vastuuta Liigassa — 19-vuotias Oskari Salminen nousi ykkösvaihtoehdoksi, kun KooKoon kokeneet maalivahdit loukkaantuivat

Moises Garibay

Titaanien kasvatti Oskari Salminen, 19, kantaa tällä hetkellä päätorjuntavastuun KooKoon liigajoukkueessa.
Titaanien kasvatti Oskari Salminen, 19, kantaa tällä hetkellä päätorjuntavastuun KooKoon liigajoukkueessa.

Kouvolan KooKoon nuorille maalivahdeille on luvassa torjuntavastuuta tällä viikolla, kun kouvolalaiset pelaavat peräti kolme jääkiekon liigapeliä. Samu Perhosen loukkaannuttua viime perjantain Pelicans-ottelussa Lahdessa, kantaa ykköstorjujan vastuun nyt 19-vuotias Titaanien kasvatti Oskari Salminen.

Salminen oli jo lauantaina SaiPaa vastaan aloittava maalivahti ja jatkaa veräjällä keskiviikon kotiottelussa Ilvestä vastaan. Kakkosveskarina on vasta 18-vuotias Kasper Lehikoinen

Tämä on hieno paikka nuorille maalivahdeille kasvaa ja pelata. — Mikko Heiskanen

— Tämä on hieno paikka nuorille maalivahdeille kasvaa ja pelata. Heillä ei ole tässä tilanteessa mitään hävittävää, joten antaa mennä vaan, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen kannustaa.

Salminen on ollut KooKoon kokoonpanossa tällä kaudella 24 ottelussa, ja päässyt peliin mukaan kuudesti. Perjantaina Lahdessa hän ei ollut parhaimmillaan jouduttuaan kesken pelin kaukaloon. Kahdessa erässä upposi selän taakse kuusi kiekkoa KooKoon hävitessä 4—9.

Lauantaina SaiPaa vastaan nuorella kotkalaisella meni jo paljon paremmin.

— Salminen antoi hyvän työnäytteen ja oli yksi joukkueen parhaita pelaajia, Heiskanen kehaisi.

Salmisen torjuntaprosentti Liigassa on toistaiseksi 83,94. Sitä voi tällä viikolla parannella, sillä KooKoo kohtaa Ilveksen jälkeen vielä JYPin vieraissa ja Kärpät kotona.

KooKoolta on sivussa nyt kaksi kokenutta maalivahtia. Ykkösmaalivahdin Juha Järvenpään kausi tuli päätökseen jo tammikuun alussa, kun hän loukkaantui Tampereella Ilves-ottelun lämmittelyssä.

Perhoselle loukkaantumisesta johtuva poissaolo on kauden toinen.

Hakulinen palaa, Strömwall sivussa

Toissa viikonloppuna Ruotsin EHT-turnauksessa loukkaantunut hyökkääjä Anrei Hakulinen palaa KooKoon kokoonpanoon keskiviikkona. Sen sijaan lievä ylävartalovamma pitää Malte Strömwallin edelleenkin sivussa 1—2 viikon ajan.

— Kysymys ei ole mistään vakavasta jutusta, mutta se vaivaa sen verran, ettei hän pysty pelaamaan, Heiskanen kuvaili ruotsalaistähden pelikuntoa.

Pitkä matka pudotuspelirajaan

Liigan siirtoikkunan sulkeutuminen perjantaina on rauhoittanut tilannetta Kouvolassa. Muun muassa Strömwall ehti olla muutaman viikon jatkuvien siirtohuhujen kohteena, kun kiekkopiireissä odotettiin KooKoon aloittavan tyhjennysmyyntiä.

KooKoo on 13 pisteen päässä Liigan pudotupelirajasta, kun enää kymmenen ottelua runkosarjasta on pelaamatta.

— Kyllähän se siirtoikkunan sulkeutuminen varmasti joillain pelaajilla oli mielessä ja se sekoitti peliä. Nyt tilanne on rauhoittunut ja tällä viikolla on ollut hyvä fiilis harjoituksissa. Kyllä tässä jokaista peliä vielä lähdetään voittamaan, Heiskanen sanoi.