Kenny Simms lupaa olla taas vihainen – "Pystymme paljon nähtyä parempaan"

Sari Tauru

Kenny Simms on tällä kaudella ollut rauhallisempi kuin edellisellä Suomen-visiittiään.

Kenneth Simms jätti edellisellä KTP-kaudellaan (2014—15) jälkeensä kyseenalaisen ennätyksen. Amerikkalaissentterin tuolloinen virhekeskiarvo 4,05 on Korisliigan kovin noteeraus sitten Ray Ailuksen Korihait-kauden 2001—02 (4,11 virhettä).

KTP-paitaan on nyt palannut 31-vuotias, rauhallisempi versio Simmsistä. Parissa vuodessa on taas nähty maailmaa ja kasvettu ihmisenä, eikä virheherkkyys ole enää kuin keskiarvosentterin luokkaa (3,2).

Totta puhuakseni etsimme ulottuvampaa pick and roll -sentteriä, mutta sellaista ei ollut tarjolla. – Ray Ailus

— Sama pelaaja minä olen, mutta rauhallisempi. Olen nyt vähän vanhempi ja minun täytyy ottaa enemmän vastuuta ja johtajuutta, Simms perustelee.

Räväkän Simmsin edellinen kausi muistetaan Kotkassa hyvin. KTP voitti pelillisesti runkosarjan, mutta menetti kotiedun maksamattoman pelaajalisenssin takia. Kauan himoittu Suomen mestaruus vaihtui karvaaseen pronssimitaliin.

Nyt KTP on aivan eri tilanteessa. Tuon kauden jälkeen joukkue ei ole selviytynyt pudotuspeleihin, eikä tämäkään kausi saanut lentävää lähtöä. Kuudesta ottelusta saldona on ainoastaan voitto sarjajumbo Espoo Unitedista.

— Lähes kaikki on muuttunut, eikä samoja pelaajiakaan ole enää kuin Mike Pounds. Sopeutuminen ottaa aikansa, mutta pystymme paljon nähtyä parempaan, Simms vannoo.

Simms on kiertänyt 12-vuotisella ammattilaisurallaan jo toistakymmentä maata, mutta pitkä ura oli lähellä jäädä kokonaan syntymättä. Pienestä Cumberlandin yliopistosta ponnistanut sentteri työskenteli pinaattitehtaalla ja oli jo haudata korisunelmansa.

— Sain lopulta pienen sopimuksen Romaniaan ja tartuin siihen heti. On uskomatonta, että olen lopulta päässyt tähän asti. Olen siitä iloinen joka päivä, Simms hymyilee.

Niin hyvä pelaaja kuin Simms on, ei hän silti ollut KTP:lle selvä valinta. Jenkkimarkkinat ovat kuitenkin tällä kaudella olleet tahmeat, varsinkin senttereiden osalta.

— Totta puhuakseni etsimme ulottuvampaa pick and roll -sentteriä, mutta sellaista ei ollut tarjolla. Kenny on erilainen pelaaja, mutta hän on ollut meidän hyökkäyksen kulmakivi, päävalmentaja Ailus kiittelee.

Koreja syntyy – kentän molemmissa päissä

Simmsistä, tai ylipäätään hyökkäyspelaamisesta KTP:n voittamattomuus ei tuntuisi kiikastavan, sillä Uudessakaupungissakin KTP nakutti 90 pistettä. Puolustus sen sijaan on ilmiselvä kehityskohta.

— Palloskriinien puolustus alkaa jo toimia, mutta puolustukseen paluu ei. Korihait juoksi nopeita hyökkäyksiä aivan liian paljon, Ailus pyörittelee päätään.

Simms koki edellisellä KTP-kaudellaan peräti 20 ennenaikaista suihkukomennusta, mikä ei tietysti hyödytä joukkuetta. Mutta kolikon toisella puolella on se valtava tunnelataus, jonka jenkkisentteri parhaimmillaan joukkuekavereihinsa tartuttaa.

— Ehkä olen ollut liiankin rauhallinen. Huomenna aion laittaa kaikki likoon puolustuksessa ja sukeltaa pallojen perään, jos voittaminen sitä vaatii, Simms lupasi eilisillan harjoitusten jälkeen.

— Ehkä huomenna näette minut taas vihaisena.

Mikael Aalto vielä pitkään sivussa

Jo Korihait-ottelun huilanneen Mikael Aallon ylävartalovamma on osoittautunut odotettua pahemmaksi. Kauden pirteästi aloittanut sentterilupaus on arvioiden mukaan sivussa jopa kuusi viikkoa. Joni Herrala on sen sijaan jälleen täydessä pelikunnossa.

KTP-Basket—BC Nokia, Korisliigaa Steveco-areenalla Karhuvuoressa kello 18.30.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.