KTP toipui MyPan vauhtikympistä, nousi voittoon ja otti Kymenlaakson herruuden Aleksi Pahkasalon maaleilla

KTP toipui MyPan vauhtikympistä, nousi voittoon ja otti Kymenlaakson herruuden Aleksi Pahkasalon maaleilla

KTP ja Myllykosken Pallo saivat ratkottua, kumpi on tänä vuonna Kymenlaakson kunkku jalkapallon Ykkösessä. Se on KTP, joka voitti kauden kolmannen paikallisottelun Myllykoskella lukemin 3—2 (1—0).

Kauden edelliset kohtaamiset olivat päättyneet Myllykoskella 1—1-tasapeliin ja Kotkassa KTP:n 2—0-voittoon, joten sarjapisteet jaettiin tällä kaudella kotkalaisten eduksi 7—1.

MyPa aloitti ottelun sähäkästi ja piti peliä näpeissään ensimmäiset muutamat minuutit. KTP oli altavastaajana, mutta iski ensimmäisenä.

7. minuutilla Matias Lindfors kavensi keskelle ja laukoi kierteisen vedon maaliin. MyPan maalivahti Tomas Turunen sai hieman liian vähän kättä väliin.

Hetkeä myöhemmin Lindfors sai pallon reiluun kuuteen metriin, mutta laukaus osui sillä kertaa ylärimaan.

Siitä eteenpäin avausjakso oli tasainen, ja molemmilla joukkueilla oli omat tekopaikkansa. Vaarallisin taisi olla 45. minuutilla, mutta KTP-toppari Paavo Voutilainen sai blokattua Rony Huhtalan lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen.

Kurki ja Pahkasalo taiteilijoina

Toinen jaksoi alkoi aikamoisella MyPa-myllyllä. KTP ei saanut pelistä otetta, ja 50. minuutilla kotijoukkue tasoitti.

KTP:n alakerta syötteli lepsusti, ja paniikissa pallo pantiin päätyrajasta yli. Kulmapotku livahti pelaajien välistä maalin eteen Jari Hasselille, joka puski pallon maaliin.

Viisi minuuttia myöhemmin MyPa siirtyi johtoon. Jussi-Pekka Rämä sai hieman tilaa, eteni noin 10 metrin päähän KTP-maalista ja ampui pallon etuviistosta maalin kattoon.

KTP tilkitsi puolustustaan vaihtamalla oikean laidan Kasperi Liikosen tilalle Matias Paavolan ja tilanne rauhoittui silminnähden.

72. minuutilla tulosta tuli juuri oikealta laidalta. Paavola antoi pystysyötön Tuukka Kurjelle, joka eteni ja syötti takaviistoon Aleksi Pahkasalolle. Kaukolaukaus painui maaliin ja peli oli jälleen tasan.

Sama mies vastasi voittomaalista 78. minuutilla, ja syöttäjäkin oli sama. Kurki kaivoi pallon MyPan puolustajien jaloista ja syötti sen taaksepäin. Pahkasalon matala laukaus meni Turusen kyynärpään kautta sisään.

Edellisessä ottelussa AC Kajaania vastaan hattutempun tehnyt Pahkasalo nosti kauden maalimääränsä jo 12:een.

Voitto oli KTP:lle neljäs peräkkäinen. Sarjassa putoajan paikalla oleva MyPa oli voittanut kaksi edellistä otteluaan, mutta orastava putki katkesi kotkalaisiin.

KTP on sarjassa neljäntenä 38 pisteellä. Jarolla on piste enemmän.

KTP pelaa seuraavaksi maanantaina 30. syyskuuta, kun se kohtaa kotiottelussa MuSan Salaman.

KTP:n kokoonpano:

KTP: Jiri Koski, Paavo Voutilainen (v), Sebastian Dolivo (v), Juuso Laitinen, Matias Lindfors, Kasperi Liikonen (v, 58. Matias Paavola), Saku Leppänen (68. Niklas Leinonen), Thomas Agyiri, Antti Mäkijärvi, Aleksi Pahkasalo, Tuukka Kurki (90+1 Topi Pohjankoski).