Katajaisten Vilma Hannulalle SM-hopeaa seiväshypyssä, Aliisa Kiiski ja Aatu Sihvonen 14-vuotiaiden mestareiksi

Linda Varoma

Vilma Hannula voitti ensimmäisen juniorien SM-mitalinsa. Arkistokuva tammikuulta 2018.
Vilma Hannula voitti ensimmäisen juniorien SM-mitalinsa. Arkistokuva tammikuulta 2018.

Karhulan Katajaisten Vilma Hannula voitti hopeaa 17-vuotiaiden seiväshypyssä ikäluokan SM-kilpailuissa sunnuntaina Kankaanpäässä.

Hannula jäi tuloksella 340 kymmenen senttiä Someron seiväskarnevaaleilla kesäkuun lopulla tekemästään ennätyksestä. Kilpailun voitti tilastoykkösenä kilpailuun lähtenyt Vaasan Vasaman Essi Melender tuloksella 370.

— Pudotin aloituskorkeudestani 310 kaksi kertaa eli meni jännäksi. Vaihdoin sitten löysempään seipääseen ja sillä meni. Hieman kilpailemista haittasi se, että valmentajani Mikko Wecksten oli Puolassa, Hannula sanoi.

Yhteydet Puolaan kuitenkin pelasivat, ja Wecksten näki lähes reaaliajassa videot suorituksista.

— Mikon mukaan kaikki kolme yritystä 350:stä olivat hyviä, mutta ei tänään mennyt. Sijoitusta se ei olisi kohentanut. Minulla on ollut rasitusvammoja ja vähän ne haittaavat yhä, Hannula sanoi.

Hannula pystyi viime vuonna vammojen takia hyppäämään vain pari kertaa eikä hän päässyt SM-kisoihin Espooseen lainkaan.

— Tämä on ensimmäinen mitalini tällä tasolla. Tänä kesänä ei luultavasti ole enää kilpailuja, sanoi seiväshyppyyn keskittyvä Hannula.

Vehkalahden Veikkojen Pauliina Puhakka oli 16-vuotiaiden keihäänheitossa viides tuloksella 42,07. Hän jäi ennätyksestään vain 19 senttiä.

Katajaisten Emilia Peltoheimo oli vuotta vanhempien sarjassa 7:s heitettyään 38,07.

14-vuotiaille kaksi mestaruutta

Perjantaina Katajaisten Aliisa Kiiski voitti 14-vuotiaiden tyttöjen 3000 metrin kävelyn kultaa ikäluokan SM-kisoissa Lahdessa.

Lopussa oli dramatiikkaa, kun johdossa loppusuoralle tullut Savonlinnan Riennon Aino-Maria Tossavainen joutui 30 sekunnin sakkopaikalle 50 metriä ennen maalia.

Katajaisten Aatu Sihvonen voitti puolestaan sunnuntaina 14-vuotiaiden seiväshypyn Suomen mestaruuden tuloksella 365. Hopeaa sai Saloisten Salaman Petteri Tuomaala (360).

Päivitetty Sihvosen mestaruus klo 19.40.