Karhulan Veikot näytti, ettei runkosarjan voittaja selviä puolivälieristä helpolla – Lempo-Volleyn peli meni kovasta syötöstä sekaisin, mutta viisieräinen päättyi KaVen tappioon

Linda Varoma

KaVen Mikael Korhola löi pallon kenttään kotiottelussa Kuortanetta vastaan kaksi viikkoa sitten.
KaVen Mikael Korhola löi pallon kenttään kotiottelussa Kuortanetta vastaan kaksi viikkoa sitten.

Kun lentopallon 1-sarjan runkosarjakärki Lempo-Volley vei Karhulan Veikoilta kaksi erää näytöstyyliin, näytti tilanne pahalta. KaVe nousi taistelemaan voitosta ja pakotti kotijoukkueen viidenteen erään, mutta ensimmäinen puolivälierä päättyi Lemmon 3–2 (25–18, 25–17, 19–25, 14–25, 15–13) -voittoon.

Toinen puolivälierä pelataan ensi lauantaina Karhulassa. Jos KaVe pystyy voittoon, ratkeaa puolivälieräsarja heti sunnuntaina Lempäälässä.

– Ilman muuta tämä antoi uskoa. Lempo tulee varmasti kovalla latauksella Kotkaan, koska he hukkasivat pelinsä niin pahasti kahden erän jälkeen, KaVen päävalmentaja Esa Piipari sanoi.

Kaksi ensimmäistä erää olivat runkosarjan kahdeksanneksi sijoittuneille Veikoille tuskaisia. Lempo syötti hyvin, eikä kotkalaisten vastaanotto ja sitä kautta oma hyökkäyskään toiminut.

– Pitkällä tauolla (kahden erän jälkeen) puhuimme, että laitamme syöttöön tehoa lisää ja torjunnan kuntoon. Näin tapahtui, ja nousimme peliin mukaan. Ideana oli kovalla syötöllä saada heiltä tärkeitä miehiä vaihtoon, ja näin tapahtui. Lempo meni ihan sekaisin, Piipari sanoi.

Kolmannen ja neljän erän hyvä syöttöpeli katosi päätöserässä. KaVe päästi Lemmon kolmasti karkumatkalle, ja vaikka ajoi joka kerta kaulan lähes kiinni, ei pystynyt erävoittoon.

KaVella oli Lempäälässä mukana lähes paras kokoonpanonsa. Lainapassari Joona Väänänen ei päässyt matkaan, mutta oma kokenut Matti Palonen oli rautaa.

– Matti pelasi kauden parasta passipeliään. Alexander Rastamo (18 pistettä) on peliajan myötä parantanut koko ajan, Piipari kehui nyt liiga-Ducksin kirjoilla olevaa haminalaista.

Ensi viikonlopun Ducks-lainat selviävät vasta alkavalla viikolla. Liigajoukkue pelaa viikonloppuna kaksi vieraspeliä, joten kaikki on vielä auki.

– Mutta oli kokoonpano mikä vain, niin jos saamme saman hurmoksen päälle, pelaamme vielä sunnuntaina Lempäälässä, Piipari sanoi.

Uusimmat uutiset