Titaanien kauden paras esitys ei tuonut pisteitä, mutta lisäsi uskoa — ”Ensimmäisen kerran pystyimme nousemaan peliin tällä tavalla mukaan”

Titaanien taistelu jäi vielä piirun verran vajaaksi, ja Hokki vei sarjapisteet Kotkasta 5—4-voitolla.

Kimmo Seppälä

Titaanit hyökkäsi miehissä kohti Tomi Raution vartioimaa Hokki-maalia.
Titaanit hyökkäsi miehissä kohti Tomi Raution vartioimaa Hokki-maalia.

Titaanit ylsi kauden parhaaseen Kajaanin Hokkia vastaan sunnuntaina, mutta sekään ei aivan riittänyt kauden ensimmäiseen voittoon asti. Kainuulaiset veivät Suomi-sarjan pisteet mukanaan 5—4 (2—0, 1—1, 2—3).

Ensimmäisen kerran tällä kaudella Titaanien peli näytti oikealta jääkiekolta. Viisikot pysyivät tiiviinä suurimman osan peliajasta ja aktiivinen häirintäpeli tuotti tulosta pienessä kaukalossa. Pakka ei vielä pysynyt kasassa täyttä aikaa, mutta pitempään kuin tähän mennessä yhteensä.

— Olen pomminvarma siitä, että pisteitä alkaa tulla, kun pystymme pelaamaan tällä tavalla, hyökkääjä Petja Summanen sanoi.

”Spesiaali lataus”

Monen muun tavoin kauden parastaan esittänyt Summanen (1+1) nosti Titaanit maalin päähän (4—5) ajassa 55.44, mutta tasoitusmaali jäi haaveeksi.

— Olin varma, että tullaan tasoihin. Hyviä paikkoja saatiinkin aikaan, mutta ei, Summanen sanoi.

Uskolliset kannattajat (322) näkivät taistelevan ja peliään rutkasti tiivistäneen joukkueen.

— Tappio kismittää, mutta tänään oli kiva pelata. Oli spesiaali lataus. Päätettiin, että ihan jokainen tilanne pelataan loppuun asti, Summanen sanoi.

Yksinkertaisuus on kultaa

Hokki karkasi toisessa erässä jo kolmen maalin johtoon, mutta Titaanit sai sitkeydestään puolittaisen palkinnon.

— Ensimmäisen kerran pystyimme tällä kaudella nousemaan peliin tällä tavalla mukaan, Summanen sanoi.

Titaanien avauskentällisen sentteri Miro Mänttäri onnistui vihdoin laittamaan kiekon ohi Hokin maalivahdin Tomi Raution kaksi ja puoli minuuttia ennen toista erätaukoa. Joukkueeseen palannut Tomi Salovaara ja Marko Puhakka tekivät hyvän esityön.

— Meillä oli mahdollisuus tehdä useampi maali jo ensimmäisen kympin aikana, mutta yritimme liian vaikeita ratkaisuja. Yksinkertaistaminen toi onnistumisia, päävalmentaja Marko Oksanen totesi.

Titaanit nousi kolme kertaa maalin päähän. Hokki tarjosi kotijoukkueelle enemmänkin, mutta Titaanien kylmäpäisyys ei riittänyt hyödyntämään kolmea kahden pelaajan ylivoimaa tarpeeksi. Ylivoimapelissä on reilusti parannettavaa.

Kiitettävästi pelirohkeutta

Vajaat kaksi viikkoa sitten päävalmentajaksi palannut Oksanen oli harmissaan tappiosta, mutta tyytyväinen joukkueen kehityksestä.

— Paketti alkaa löytyä. Puolitoista viikkoa olemme asiasta puhuneet ja nyt ensimmäistä kertaa meidän viisikot pysyivät kasassa.

Oksanen kehui varsinkin puolustajiaan.

— Puhuimme tällä viikolla paljon pelirohkeudesta. Sitä löytyi tänään kiitettävästi. Varsinkin Jere Koikkalainen ja Petteri Paajanen onnistuivat hienosti.

Titaanit on nyt hävinnyt 10 ensimmäistä ottelua 32 pelin runkosarjassa, mutta pelillisesti suunta on vihdoin ylöspäin.

— Puolustimme keskustaa hyökkäys- ja keskialueella sekä omassa päädyssä tiiviisti. Tällaisella pelillä taistelemme varmasti voitosta joka pelissä.

Santeri Kunttu sairastuvalle

Seuraavaan peliin on aikaa viisi päivää. Titaanit matkustaa ensi lauantaina Forssaan ja sunnuntaina Kotkaan saapuu Raahe-Kiekko.

— Varsinkin ylivoimapeliä on yksinkertaistettava. Kiekko on laitettava siniviivalle, ammuttava ja miehiä maalille, Oksanen linjasi.

Yhden pelaajan Titaanit menetti sairastuvalle todennäköisesti pitkäksi ajaksi. Hyökkääjä Santeri Kunttu loukkasi jalkansa ja talutettiin pukuhuoneeseen.