Alkukauden alakulo on pelkkä ikävä muisto, kun KTP-Basket porskuttaa — ”Emme kurkottele kuuta, vaan etenemme ottelu kerrallaan”

Vierasottelu Ura Basketia vastaan ratkesi väkevän kolmannen kymmenminuuttisen aikana.

TS/Jane Iltanen

KTP puolusti tauon jälkeen mehut Ura Basketin hyökkäyksestä. Tässä Kevin Langford ja Antto Nikkarinen tekevät Ville Hännisen tilan ahtaaksi.

Payback olikin ottelun teemanamme. — Tomi Kaminen

KTP-Basket vieraili tehokkaasti sarjanousija Ura Basketin vieraana ja nappasi selvän 90—69 (40—45) -voiton. Ottelu pelattiin ahtaassa Littoisten monitoimihallissa, mutta se ei kotkalaisjoukkueen tahtia haitannut. KTP sai maksettua maukkaat kalavelat, sillä alkukaudesta kaarinalaisjoukkue oli hakenut Kotkasta selvän vierasvoiton.

— Puhuimme ensimmäisestä kohtaamisesta ennen ottelua ja payback olikin ottelun teemanamme. Jos meillä oli alkukaudesta vaikeuksia, on tilanteemme joukkueen sisällä nyt muuttunut, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen iloitsi.

Kolmas jakso yhtä maalia

Ottelun ensimmäinen puolisko oli tasainen ja erittäin vauhdikas. Kamppailun ratkaisu syntyi kolmannen jakson aikana, sillä KTP vei sen nimiinsä peräti 31—9. Ura sai koko jälkimmäisen puoliskon aikana tehdyksi vain 24 pistettä, joista 18 pelitilanneheitoista.

— Kokonaisuudessaan tämä oli meiltä ehjä esitys. Ero syntyi kolmannella jaksolla, kun tiivistimme puolustusta, kuusi pistettä pussittanut Joonas Lehtoranta tuumasi.

— Ei tässä voi liiaksi fiilistellä tätä voittoa, vaan pitää jatkaa samalla tavalla. Emme kurkottele kuuta, vaan etenemme ottelu kerrallaan, Lehtoranta totesi.

Teoria ja käytäntö ovat eri juttuja

Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie ei selitellyt tappiota, vaikka väitti, että saumoja voittoonkin oli olemassa. Joukkue johti ottelua useaan kertaan, parhaimmillaan seitsemällä pisteellä.

— Isoin asia on se, miten reagoimme, kun ottelussa menee heikosti. Meiltä puuttuvat sellaiset ulospäinsuuntautuneet persoonat, jotka pystyisivät nousemaan esille. Jokainen tietää kuitenkin teoriassa sen, miten meidän pitäisi pelata, Palotie huokasi.

Isäntien kapteeni Eero Sahlberg osasi antaa tunnustusta kotkalaisille voitosta, muttei säästellyt omiaan.

— KTP:lle onnittelut, mutta ihmettelen sitä, millaisia vaikeuksia meillä oli kolmannessa erässä toteuttaa hyökkäyspeliämme. Peli-ilmeemme oli aika ajoin jopa häpeällinen, Sahlberg tuhahti.

Neljän ottelun voittoputkessa kohti kärkikahinoita

KTP porskuttaa mukavassa neljän ottelun voittoputkessa. Vaikean alkukauden jälkeen kotkalaiset ovat hilanneet itsensä kohti kärkikahinoita. Sarjataulukossa KTP on neljäntenä vain neljä pistettä kakkosena olevaa Pyrintöä perässä.

— Kauden alussa oli varmasti kaikilla kovat odotukset. Alku oli vähän kaikilta hakemista, jopa minulta itseltäni, kun olin ollut poissa miesten valmentamisesta seitsemän vuotta. Voittaminen helpottaa kummasti ja vapauttaa ilmapiiriä. Nyt pääsee kehittämään peliä eikä tarvitse olla huonolla fiiliksellä, Kaminen sanoi.

Kotkalaisten seuraava ottelu on ohjelmassa jo tiistaina, kun Kobrat saapuu Karhuvuoreen.

Ura—KTP 69—90 (17—16, 28—24, 9—31, 15—19)

Ura: Malik Dime 14/7, Fiifi Aidoo 13/2/8 syöttöä, Chris McNealy 13/5, Avery Woodson 11/3, Ville Hänninen 7/1, Eldar Skamo 6/4, Eero Sahlberg 3/4, Mikael Sandberg 2/2, Trey Niemi 0/0, Aleksi Akpaso 0/1.

KTP: Tyrell Nelson 22/7, Matt Williams Jr. 16/5, Kevin Langford 15/5, Michael Pounds 13/5, Donte Thomas 12/11, Joonas Lehtoranta 6/4, Antto Nikkarinen 4/3/10 syöttöä, Markus Rautasalo 2/0, Julius Rajala 0/0, Janne Lehtoranta 0/0, Okko Ailio 0/1.

Erotuomarit: Miltiadis Ioannidis, Matti Eskola, Elias Anttonen. Yleisö: 475.

Käännekohta

Michael Poundsin kaksi peräkkäistä kolmosta ja 13 pistettä vajaaseen neljään minuuttiin kolmannen jakson puolivälissä kasvatti eron 17 pisteeseen eikä Ura enää toipunut.

Kentän tähti

Poundsin lisäksi Tyrell Nelson on kuin uudestisyntynyt. 22 pistettä syntyivät 66,7 prosentin tarkkuudella heitetyistä kakkosista ja kahdesta onnistuneesta vapaaheitosta. Lisänä seitsemän levypalloa ja kolme syöttöä.

Tilasto ei valehtele

Ura Basketin pelitilanneheittojen tarkkuus heikkeni jälkimmäisen puoliskon aikana peräti 10 prosenttiyksikköä, kun taas KTP pystyi hieman parantaman omaansa.

Luetuimmat