KaVe haluaa säilyttää ”ihmeellisen” hyvän vastaanottopelin myös 1-sarjaan — Brassivahvistettu liiga-Ducks haki cupissa 3—0-voiton Karhulasta

Antti Kaarto

KaVen Hassib Rezai sai haki palloja kentän pinnastakin.
KaVen Hassib Rezai sai haki palloja kentän pinnastakin.

Karhulan Veikkojen taival lentopallon Suomen cupissa jäi kahteen peliin.

Karsintakierroksella 3-sarjan Espoo-Lentiksen voittanut KaVe hävisi 1. kierroksella kotonaan Vantaa Ducksille 0—3 (19—25, 23—25, 21—25).

Tappio ei ollut jättiyllätys, sillä Ducks on liigajoukkue, jolla on muun muassa kaksi brasilialaisvahvistusta. Heistä vasurihakkuri Thiago Maciel mätki palloa käsittämättömällä voimalla ja tilastoikin kentän komeimman pistemäärän (13). Pallo lähti mojovasti myös hyppysyötöstä.

— Kovia paukkuja sieltä tuli, mutta (KaVen libero) Hassib Rezai sai niitä hyvin kiinni.

— Toisessa ja kolmannessa erässä vastaanottopelimme oli muutenkin kauden parasta. Erityisesti Eppu Ora oli tosi hyvä. Tapahtui sellainen ihme, että meillä oli parempi vastaanottoprosentti kuin vastustajalla, KaVen valmentaja Esa Piipari sanoi.

Sen sijaan hyökkäyspelissä KaVe jäi takamatkalle. Ducks hakkasi palloa 54% teholla, eli vieraat saivat pallon kuolemaan enemmän kuin joka toisella hyökkäysyrityksellä. KaVen prosentti oli 34.

— Ducks on hyvä torjuntajoukkue, mutta meidän vastaanottomme oli niin hyvää, että hyökkäysprosentinkin olisi pitänyt olla parempi, Piipari pohti.

Avauserässä peli näytti suorastaan epäreilulta, kun Ducks marssi 12—5-johtoon. KaVe sai vastaanottoaan korjattua ja nousi vielä tilanteeseen 16—19.

Toisessa tai kolmannessa erässä yhtä suuria eroja ei syntynyt. Toisessa KaVe taisteli jopa erävoitosta.

— Aina haluaisi voittaa, ja siinä mielessä harmittaa. Mutta saimme kovan vastustajan ja sitä kautta kovuutta 1-sarjapeleihin. Jos pystymme vastaanottamaan yhtä hyvin, siellä kaatuu koviakin joukkueita, Piipari sanoi.

— Ducks harjoittelee paljon meitä enemmän, ja se näkyy etenkin pitkissä palloissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet