Ykkönen käynnistyy 27. kesäkuuta, mutta KTP:n mukanaolo ei ole itsestään selvää – "Pitää varmistaa, että sarjasta selviytyminen on taloudellisesti mahdollista"

Juha Rika

Ykkönen käynnistyy 27. kesäkuuta, mutta KTP:n mukanaolo ei ole itsestään selvää – "Pitää varmistaa, että sarjasta selviytyminen on taloudellisesti mahdollista"

Jalkapallon Ykkösen käynnistymisen ajankohdasta on viimein päästy ratkaisuun. Palloliitto ja Ykkösen seurat saivat viidennessä etätapaamisessaan perjantaina aikaan päätöksen, jonka mukaan pelit alkavat lauantaina 27. kesäkuuta.

Sarja pelataan kaksikertaisena (22 ottelua) ja siitä on mahdollisuus sekä nousta (yksi suoraan ja toinen karsimalla) että pudota (kolme viimeistä).

– Olemme neuvotelleet seurojen kanssa sarjakohtaisesti ja kuunnelleet kentän ääntä mahdollisimman tarkalla korvalla, Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström sanoi liiton tiedotteessa.

– Vaihtoehtoisia malleja on laadittu useita ja niistä on keskusteltu. Nyt on sitten päästy ratkaisuun ja näiden mukaan etenemme otteluohjelmien laatimisessa. Koronatilanne saattaa vielä aiheuttaa joitain muutoksia ohjelmiin myöhemmin ja melkein ennakoin niitä myös tulevan. Mikäli näin ei käy, niin tässä asiassa olen oikein mielelläni väärässä, Lundström totesi.

FC KTP:n kannalta ratkaisu on vaikea. Puheenjohtajan tehtäviä hoitavan Jukka Mustosen mukaan KTP joutuu vielä harkitsemaan lähteäkö sarjaan lainkaan mukaan.

– Meidän pitää miettiä sekin vaihtoehto, että ei voitaisi lähteä, Mustonen sanoi illalla.

– Se on se viimeinen vaihtoehto, mutta meidän on pakko varmistaa, että sarjasta selviytyminen on taloudellisesti mahdollista.

Jos jokin joukkue ei lähde sarjaan mukaan ja sarjaa saadaan pelattua vähintään 85 prosenttia (19 kierrosta), joukkue putoaa 2. divisioonaan. Jos kausi keskeytyy ennen 85 prosentin rajapyykkiä, sarjasta jättäytyneitä seurojakaan ei Mustosen mukaan pudotettaisi.

KTP:n seurajohto piti torstaina palaverin edustusjoukkueen pelaajien kanssa.

Meidän pitää miettiä sekin vaihtoehto, että ei voitaisi lähteä sarjaan lainkaan. — Jukka Mustonen

– Palkkojen alentamisesta keskustellaan. Pelaajat kyllä ymmärtävät, että tilanne on vaikea, ja henkilöstökulut ovat selvästi suurin menoerämme, Mustonen sanoi.

– Me olemme hyvin ahtaalla ja tarvitsemme nyt kaiken tuen. Varainhankintakampanjoita on tulossa.

Jos on seura kovilla, niin ovat pelaajatkin: KTP:n joukkueen palkanmaksu on ollut keskeytyksissä maaliskuusta asti.

Cup-ottelu jo 16. kesäkuuta

KTP:n on määrä aloittaa harjoittelu kesäkuun alussa. Jo ennen sarja-avausta (16. kesäkuuta) joukkueen pitäisi pelata Suomen cupin neljännesvälieräottelu Tampereen Ilvestä vastaan Kotkassa.

– Olisimme toivoneet myöhäisempää aloitusta, mutta parempi tämäkin on kuin kesäkuun alkupuolella aloittaminen. Sekin vaihtoehto oli esillä, Mustonen sanoi.

KTP:ssä toivotaan, että hallituksen asettamaa 500 hengen yleisötilaisuuksien rajoitusta lievennetään elokuun alusta.

– 500 henkeä stadionilla on yhtä kuin nelisensataa katsojaa. Jos rajoitus lievenisi elokuun alussa, joutuisimme pelaamaan todennäköisesti vain kaksi kotiottelua niin pienelle katsomolle.

– Ongelma on se, että ei ole mitään takeita sen rajoituksen lieventämisestä, Mustonen sanoi.

Viranomaisten tulkintaa 500 hengen rajoituksesta (per stadion vai per katsomo) odotellaan yhä. KTP:n viime kauden yleisökeskiarvo oli 1 803 katsojaa.