Smash-Kotka sai maksettua kalavelat — mutta ylitöiksi meni

GT kaatui miesten tennisliigan ääritasaisessa ottelussa 3—1.

Jukka Lehtoranta

Smash-Kotkan Ivan Nedelko hävisi kaksinpelinsä kahdessa tie-breakissa, mutta voitti ratkaisevan nelinpelin yhdessä Ville-Petteri Ahdin kanssa.
Smash-Kotkan Ivan Nedelko hävisi kaksinpelinsä kahdessa tie-breakissa, mutta voitti ratkaisevan nelinpelin yhdessä Ville-Petteri Ahdin kanssa.

Smash-Kotkan miesten joukkue parantelee asemiaan kamppailussa tennisliigan pudotuspelipaikoista. Kotkalaiset kävivät lauantaina kotikentällä äärimmäisen tiukan ottelun kauniaislaista Grani Tennistä vastaan, voittivat 3—1 ja tarttuivat runkosarjan kakkossijaan. Kymmenen joukkueen sarjan kuusi parasta jatkaa pudotuspeleihin, mutta kahdelle kärjessä tulee bonuksena paikka suoraan välieriin.

Smash-Kotkalla oli GT:lle kalavelkoja maksettavana viime kauden välierätappiosta. Maksettua tuli, mutta tiukan väännön jälkeen.

Vain kolmospelaajien kaksinpeli oli selvä tapaus, kun Smash-Kotkan Leevi Säätelä kukisti Verneri Tuomen 6—4, 6—0. Samaan aikaan ykköspelaajien ottelussa GT:n kovasyöttöinen puolalainen Karol Drzewiecki kuitenkin otti ja kukisti Smash-Kotkan Ivan Nedelkon 7—6, 7—6 ja tasoitti voitot.

Kolmannessa kaksinpelissä Ville-Petteri Ahti oli parin pallon päässä tappiosta viisinkertaista Suomen mestaria Juho Paukkua vastaan, mutta käänsi kamppailun edukseen 3—6, 7—6, 10—6. Hetken huilin jälkeen Ahti jatkoi nelinpeliin Nedelkon kanssa, ja siinäkin tarvittiin kolmas erä ennen kuin Drzewiecki ja Tuomi kukistuivat 6—3, 3—6, 11—9.

— Sarja on niin tasainen, että jokainen ottelu- ja erävoittokin on tärkeä, Ahti sanoi.

— Tähän asti on sujunut oikein hyvin, mutta tärkeintä on päästä pudotuspeleihin. Sen jälkeen kaikki on mahdollista.

Jukka Lehtoranta

Leevi Säätelä, Smash-Kotka
Leevi Säätelä, Smash-Kotka

Kolme kovaa ottelua jäljellä

Liigassa jokaisesta otteluvoitosta saa yhden sarjapisteen. Smash-Kotka nousi 17 pisteeseen ja on kuuden kierroksen jälkeen toisena kolme pistettä helsinkiläistä HLK:ta perässä.

Jäljellä on kolme kierrosta. Kotkalaiset pelaavat sunnuntaina vieraissa Tampereen Tennisseuraa vastaan ja päättävät runkosarjan tammikuussa kotiotteluilla puolustavaa mestaria Helsingin Verkkopalloseuraa ja Sata-Tennistä vastaan. Kaikki kolme tulevaa vastustajaa kisaavat vielä paikoista pudotuspeleihin.